Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A háziasszonyok többsége rosszul mos fel a lakásban! Így lesz hetekig fényes...

A háziasszonyok többsége rosszul mos fel a lakásban! Így lesz hetekig fényes a padló!

Ahhoz, hogy tökéletes tisztaság legyen a lakásodban, meg kell találd a számodra legmegfelelőbb tisztítási kellékeket. A tisztaság nem csak a tisztítószeren múlik.

 

A felmosón több múlik, mint eddig gondoltad volna, éppen ezért jó, ha kiválasztod a legcélszerűbb példányt. A szakértők szerint, ha eddig a megszokott pamutszálas mopot használtad, itt az ideje, hogy lecseréld, mivel a mikroszálas változat sokkal hatékonyabb.

Nézzük, milyen pozitív tulajdonságai vannak a mikroszálas mopnak!

Az egyik legfontosabb érv, ami mellette szól az az, hogy sokkal több folyadékot, port, kávét, vizet, vörösbort, és, bármit mást, ami kiömlött magába tud szívni, mivel vastagabbak a szálai. Egyszóval hatszor nagyobb a nedvszívóképessége, mint a súlya.

Bármilyen felületre használható, utána egy pár csepp mosogatószerrel langyos vízben tökéletesen tisztítható. Sokkal könnyebben ki lehet csavarni, mint a pamutszálas mopot, és a szabad levegőn, a napon gyorsan megszárad.A cél ugyanis az, hogy a két használat között tökéletesen ki tudjon száradni, mert különben könnyen elszaporodnak benne a baktériumok.

A mikroszalas mopnak szárazon is nagy hasznát lehet venni, ugyanis tökéletesen fel lehet törölni segítségével a padlóról, padlócsempéről a port.

Arra azonban vigyázni kell, hogy olajos, zsíros felületeket soha ne tisztítsunk vele, mert nem fogjuk tudni kimosni majd a felmosófejből.

tudasfaja.com

loading...