Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A hamut, a tejet, élesztőt a paradicsomra! Íme 5 szerves trágya, ami...

A hamut, a tejet, élesztőt a paradicsomra! Íme 5 szerves trágya, ami a háztartásban van!

Hirdetés

Ha valaki kertészkedni kezd, tudja, hogy mennyire meg tudják keseríteni a kártevők az életünk, hiszen a legszebb termés is pillanatok alatt tönkre tud menni. Hogyan védjük vegyszerek nélkül a paradicsomot?

Mutatunk egy pár nagyon hasznos praktikát!

Hirdetés

Hamu és víz

Egy vödörbe tegyünk 500 gramm fahamut, majd adjunk hozzá 5 liter felforralt vizet. Várjunk míg leszáll a hamu az aljára, és öntsük át a vizet egy másik edénybe. Adjunk hozzá még 5 liter vizet. A legjobb, ha van esővizünk, majd ezzel a keverékkel nyugodtan öntözhetjük a paradicsomainkat.

Csalán főzet

Szedjünk egy jó marék csalánt, vágjuk apróra, majd helyezzük el a paradicsomtő körül. Vagy készítsük el az alábbi levet, mellyel öntözhetjük a levéltől a gyökérig az egész növényt. 5 kg friss csalánt tegyünk egy vödörbe, állítsuk napos helyre, majd öntsük fel 20 liter vízzel. 10 napig hagyjuk erjedni, majd szűrjük le, és öntsük fel ötszörös mennyiségű vízzel. Ezt használjuk öntözésre, vagy permetezésre.

Sörélesztő

3 liter vízhez adjunk egy fél csésze cukrot, és 100 gramm sörélesztőt. Fedjük le az edényt, és hagyjuk állni egy hétig. Ebből a keverékből egy csészényit adjunk 10 liter vízhez, és ezzel öntözzük a paradicsomot.

Tej

1 liter tejet adjunk 9 liter vízhez, és csepegtessünk hozzá 30 csepp jódot. Egy héten egyszer ezzel a keverékkel öntözzük a töveket, és az egész növényt.

Banánhéj

Ha banánt ettünk, ne dobjuk ki a héjat, egyszerűen vágjuk kisebb darabokra, és helyezzük el a tő körül. Egy kicsit bele is áshatjuk a földbe. A banán héjban található kálium és magnézium biztosítja a szükséges tápanyagot a paradicsom számára

tudasfaja.com

Hirdetés