Kezdőlap EGÉSZSÉG A hajszíned elárulja milyen betegségekre vagy hajlamos!

A hajszíned elárulja milyen betegségekre vagy hajlamos!

Hirdetés

Szakértők állítása szerint a haj sok mindent elárul az egészségügyi állapotunkról. Bár biztos nehéz elhinni, de hajszíne igenis képes megmutatni azok az a betegségeket amire a leginkább hajlamosak lehetünk.

 

Hirdetés

Az alábbi felsorolásban természetesen azok a hajszínek értendőek, amelyek eredetiek, vagyis nem a festett hajszínt fogjuk elemezni. Ezek alapján lássuk melyik hajszínhez milyen betegség társulhat!

Szőke haj

A szakértők szerint a szőke hajú emberek inkább az idős korban hajlamosabbak bizonyos betegségekre. A szürkehályog az egyik ilyen betegség, ami akár a szem látásába is kerülhet. Annak érdekében, hogy megelőzzük ezt a betegséget fogyasszunk sok zöldséget, spenótot és kelkáposztát. A másik hajlamos betegségük a melanoma lehet. Ez a magyarázata annak, hogy gyakran szenvednek bőrbetegségektől és bőr irritációtól.

Barna,fekete haj

A barna hajúak veszítik el a legtöbb hajat életük során, vagyis náluk a hajhullás aránya kétszer nagyobb. Számukra a legfőbb egészségügyi probléma emiatt a hajproblémákban adódhat, amit a megfelelő vitamin bevitellel és ásványi anyagokkal szabályozni tudnak.

Vörös haj

A természetes vörös hajjal születők száma elég kevés, akik mégis ilyen színnel születnek, azok a génjeikben keressék a választ. A vörös hajú emberek hajlamosak lehetnek a Parkinson-kórra, illetve számos népbetegségre, amit ha megfelelő és egészséges életmódot folytatnak , megelőzhetnek.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés