Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A hajbalzsam 11 szokatlan felhasználási módja, ami mindent megváltoztat!

A hajbalzsam 11 szokatlan felhasználási módja, ami mindent megváltoztat!

Hirdetés

Ha van egy flakon hajbalzsamod otthon, amelyet már hónapok óta nem használtál, és aminek már kétes a lejárati ideje, semmi gond. Igazából szerencsés is vagy, hiszen ma olyan tippeket fogunk megosztani veled, amivel jó hasznát veheted úgy, hogy a hajadra nem is kell felvinned.

Íme, 11 alternatív felhasználási mód a hajbalzsamokra.

Hirdetés

1 – Szoruló gyűrű

Ha azt veszed észre, hogy sehogy sem akar lejönni az ujjadról a gyűrű, akkor fogd a hajbalzsamodat, nyomj egy borsónyit az ujjadra, a gyűrű helyéhez és kezdd el forgatni. Könnyedén le tudod venni utána.

2- Viszlát, rozsda

Ha hajbalzsammal tisztítod az eszközeidet, magakadályozhatod a rozsdásodást.

3- Szőrtelenítő krém

Ugyan nem fogja eltűntetni a szőrszálakat, különben a hajunknak is búcsút mondhatnánk, viszont nagyon selymessé és bársonyossá teszi a bőrt borotválkozáskor. Érdemes ezt használni borotvahab helyett.

4- Fém felületek

A hajbalzsam tökéletesen eltávolítja az ujjlenyomatokat és egyéb foltokat a rozsdamentes acél felületekről.

5- Elakadt cipzár

Se fel, se le? Elakadt a cipzárad és úgy tűnik, hogy semmi nem segíthet rajta? Kenj rá egy kevés hajbalzsamot és hamarosan úgy fog működni, mint újkorában.

6- Pihentető fürdő

Ha nem szeretnéd, hogy kiszállva a kádból száraz legyen a bőröd, akkor tegyél egy kevés hajbalzsamot a vízbe. Meglátod, hogy olyan puha és selymes lesz utána a bőröd, mint még soha.

7- A nyikorgásnak annyi

Ha nyikorog az ajtó és ráférne egy kis olajozás, akkor bátran használhatsz kenőzsír helyett hajbalzsamot is. Kevésbé koszolós és ugyanolyan jól működik.

8- Összement ruhák

Bár nem garantált a 100%-os hatás, mert sok múlik a ruha anyagának összetételén is, de mindenképpen megér egy próbát. Ártani nem lehet vele. Ha összement egy ruhadarabod, akkor tedd bele egy meleg vizes tálba, amibe tegyél némi hajbalzsamot is. Hagyd benne ázni legalább 1 órát és vissza fog ugrani az eredeti méretére.

9- Könnyebb sebtapasz levétel

Ha olyan helyre kellett felhelyezned sebtapaszt, ahol szőr borítja a bőrt, akkor tudod jól, hogy a levétel nem valami kellemes. Ilyenkor nem kell mást tenned, csak bekenned a tapasz széleit hajbalzsammal, majd amikor átnedvesedett, levenni. Egyszerű és fájdalommentes!

10- Finom darabok

A legfinomabb női ruhadarabokhoz, fehérneműkhöz nem kell más csak egy tál meleg víz és egy kupaknyi hajbalzsam, hogy úgy fessenek, mint ha újak lennének.

11-Duguláselhárítás

Egy kevés hajbalzsammal még a lefolyódat is kidugíthatod. Nem fog csodát művelni, de mindenképpen segíteni fog.

tudasfaja.com

Hirdetés