Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A gazda azt hitte, a tehene simán vemhes, ám az első borjú...

A gazda azt hitte, a tehene simán vemhes, ám az első borjú után leesett az álla

Hirdetés

Deb és Chuck Beldo néhány hektárnyi föld birtokosai, amelyen több haszonállatot is tartanak, akik szabadon mozoghatnak a területen, stressz mentesen. Ilyen körülmények között lett vemhes egyik tehenük, Mu és ilyen környezet várta az új jövevényt is.

Deb és Chuck már nagyon várták a kis borjút, hogy minden szeretetükkel és törődésükkel elhalmozhassák, amit egy ember nyújthat egy ilyen négylábúnak.

Hirdetés

Egyik nap Mu, a tehén vajúdni kezdett és olyan meglepetést okozott gazdáinak, amiről senki nem tudott előre. Deb és Chuck lánya, Jamie ugyan megjegyezte, hogy Mu az átlagnál nagyobbra nőtt, de ez még nem jelentett semmi biztosat. Az sem különösebben ritka, hogy egy tehén 2 borjat is világra hozzon egyszerre.

“Születtek már nálunk iker bocik, de sajnos még április volt, hideg volt az idő és nem élték túl.”

Amikor Mu vajúdott, az egész család együtt izgult, hogy minden rendben lesz-e a kicsivel/kicsikkel és vajon valóban nem csak egy, hanem két boci is van odabenn.

Nos, nem egy volt, nem is kettő, nem is három, hanem egyenesen négy!

A négy kis borjú méretében nem volt elég nagy ahhoz, hogy az anyjuktól tudjanak szopni, így a család cumisüvegekből táplálta őket a kezdeti időszakban éjjel és nappal.

Szerencsére a bocikról kiderült, hogy igazi hősök és sokkal erősebbek, mint elsőre vélni lehetett rájuk nézve. Mind a négyen túlélték!

Négyes ikrek az emberek estében is nagyon ritkán fordulnak elő, ám szarvasmarháknál valószínűség még ennél is kisebb. 700.000-ből csupán egy tehén ad életet 4 borjúnak is és az, hogy mind túléljenek, 1 a 112 millióhoz.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés