Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A férfi hallotta, ahogy leáll a szíve műtét közben… megdöbbentő dolgot tapasztalt...

A férfi hallotta, ahogy leáll a szíve műtét közben… megdöbbentő dolgot tapasztalt ezalatt!

Amikor Patrick Pecheco tizennégy éves volt, elvesztette 42 éves édesapját egy szívbetegség miatt. Ez az egész életére rányomta a bélyegét és mindig emlékeztette arra, hogy az élet nagyon rövid.

Amikor a Patrick felnőtt lett, sajnos nála is kialakult a szívbetegség és orvosi javaslatra pacemakert kapott. Az édesapjával történt dolog miatt nagyon ideges és rémült volt a műtét miatt, ami teljesen érthető volt.

Az operáció

A műtét előtt természetesen altatásban és érzéstelenítésben részesítették, de mégis öntudatánál maradt. Patrick pánikba esett, amikor hallotta, hogy az orvosok suttognak egymásnak. Amikor megkérdezte, hogy valami baj van-e, az orvosok azt válaszolták, hogy nem. Ettől függetlenül Patrick még mindig nagyon feszült volt. Ismét megkérdezte: “Meg fogok halni?”. A személyzet egybehangzóan azt válaszolta, hogy nem.

“Egy ponton ránéztem a monitorokra és biztos voltam benne, hogy haldoklom. Már nem csak a torkomat éreztem szorultnak, de azt vettem észre, hogy a lábam is rángatózik.”

“Szóltam az orvosoknak, hogy nézzék a monitorokat. Meg fogok halni!”

“Hallottam, hogy az orvos azt mondja a nővérnek, hogy növelje az érzéstelenítő adagját és fordítsa el a monitort a látószögemből.”

“Tudatosan küzdöttem, hogy eszméletemnél maradjak. Meg voltam győződve róla, hogy ha elalszom, soha többé nem ébredek fel.”

A kétségbeejtő valóság

Patrick tünetei valósak voltak. Az alapból 90 perces műtét 4 órásra nyúlt. Bár valóban volt egy apróbb komplikáció, amikor a pacemakert az erekbe csatlakoztatták, Patrick félelme volt az, amely meghosszabbította a műtét idejét.

Felépülés

Miután megtudta, hogy a félelme okozta komplikációkat, Patrick arra törekedett, hogy visszaadjon valamit az orvostudománynak és az embereknek, akik hasonló cipőben járnak. Önkéntesként dolgozik a klinikán és segítséget nyújt azoknak, akik szintén félelmet éreznek műtéti beavatkozásokkal kapcsolatban.

A félelem sokkal bonyolultabbá tudja tenni a dolgokat, mint gondolnánk. Ha képesek vagyunk lenyugodni és megvizsgálni a helyzetet, gyakran eltérő reakciót tudunk tanúsítani.

tudasfaja.com

loading...