Kezdőlap EGÉSZSÉG A cikk elolvasása után soha többé nem viselsz majd olcsó napszemüveget!

A cikk elolvasása után soha többé nem viselsz majd olcsó napszemüveget!

Deborah Kane (49) manchesteri lakos úgy döntött, hogy megosztja az egész világgal történetét és figyelmezteti az embereket, hogy az olcsó napszemüveg viselése károsabb, mint gondolnánk.

Szemünk egészségére a nyári időszakban különösen nagy gondot kell fordítanunk, mert a káros napsugarak nagyon rossz hatással lehetnek a látásra. Szinte mindenki igyekszik a szikrázó napsütésben napszemüveggel fedni a szemét, az azonban nem mindegy, milyet választunk erre a célra. Az alábbi történetet a Daily Mail osztotta meg, amit egyben figyelem felhívásnak is szánt, hogy ne vásároljunk többé olcsó napszemüveget.

Deborah két gyermek édesanyja, aki rákos betegséggel szenved az olcsó napszemüveg viselése miatt. Ha vissza fordíthatná az időt, ma már inkább a minőségi napszemüveget hordaná, mint az olcsóbbat- tanulva a hibájából.

15 éves korában, egy nyaralás során súlyosan leégett a napon, amiben még nem is lenne semmi furcsa, azonban a szeme szenvedte el a legnagyobb leégést. Az olcsó napszemüvege ugyanis nem volt képes megvédeni szemét az UV sugárzással szemben, amiből később tragédia lett.

“Azzal, hogy az olcsó napszemüveg vásárlása mellett döntöttem, a látásomba került. Azt szeretném, ha mindenki tanulna a példámból és megtudná, mennyire kockázatos lehet a szem egészségét tekintve.” – mondta Deborah.

A lánynál 24 éves korban kezdődtek csak a gondok. Bőrrákot kapott azon a bizonyos 10 évvel korábbi nyaraláson, amelynek révén a nyakán lévő bőrt el kellett távolítani és pótolni kellett. Azt hitte, ezzel minden továbbra is rendben lesz. A részletes orvosi vizsgálatok során azonban kiderült, hogy a jobb szeme súlyosan megsérült, malignus melanoma (rosszindulatú daganat) keletkezett a szemben.

“Dühös voltam magamra és nagyon csalódott, de már késő volt megbánni.”- mondta.

A daganat rohamosan növekedni kezdett, fennállt a lehetősége annak, hogy a rák tovább terjed az agyra, így az egyetlen megoldás az életben maradásomhoz az volt, ha eltávolítják a szemem. Az orvosok egyértelműen közölték velem, hogy a napsugárzás az egyetlen és kizárólagos oka annak, amin keresztül megyek.

Ma Deborah egészséges éli életét, de egész évben kerüli a napot. Minden nap kötést visel a szemén, mert a “mesterséges szem” különben megbetegedne. 

“Az a tény, hogy fiatal nőként elveszítettem a szemem és a sok szenvedés, amin éveken keresztül átmentem megerősített abban,hogy az egészség bármennyi pénzt megér és soha nem spórolnék többé a napszemüvegen, ami a szemem védi. Próbálom a pozitív oldalát nézni a dolgoknak. Egy szemem elvesztése megmentette az egész életem. Csak remélni tudom, hogy a történetem megmenthet más embereket, különösen azokat, akik csupán a divat kedvéért vásárolnak napszemüveget és nem az egészségüket helyezik előtérbe.”

Szerző: tudasfaja.com

loading...