Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG A Bikák a pajzsmirigyre, a Rákok a gyomrukra, a Halak a lábukra...

A Bikák a pajzsmirigyre, a Rákok a gyomrukra, a Halak a lábukra figyeljenek! Neked milyen egészségügyi problémáid lehetnek 2018-ban?

Hirdetés

Az asztrológiát segítségül szoktuk hívni a szerelmi életünk, anyagi helyzetünk, társas kapcsolatink, várható sikereink megismerésében. Miért lenne ez másképp az egészségi állapotunkkal? Fel lehet ugyanis fedezni összefüggéseket a csillagjegyünk és testünk állapota között.

Lássuk, a szervezet mely területei társulnak az egyes asztrológiai jegyekhez.

Hirdetés

 

Kos (március 21 – április 20) Testtájak: fej, agy, arc

A Kos imádja a kihívásokat és az izgalmakat, de az rendszeres fizikai és szellemi stressz fejfájáshoz, migrénhez és akár stroke-hoz is vezethet. Habár hajlamosak stresszre, a Kosoknak mégis mindig sok stimulációra van szükségük, nehogy a depresszióba essenek. Ha kopasz vagy, ne a géneket hibáztasd, hanem a csillagokat.

Bika (április 21 – május 21.) Testtájak: nyak, fülek, torok

A Bikákat megfázás, torokfájás és fülfájás könnyedén ledobhatja a lábáról. Mivel a jegy hangsúly a torokra esik, jellemző, hogy sokan közülük jó énekesek vagy zenészek.
Ha Bikaként azt veszed észre, hogy indokolatlanul súlyt kezdesz el felszedni és fáradékonyabb vagy, akkor lehetséges, hogy a pajzsmirigyed alulműködik.

Ikrek (május 22 – június 21.) Testtájak: tüdő, váll, karok, kezek

A szegény Ikreket a szénanátha, a megfázás és a köhögés sújtja. Ha nem éppen valamilyen légzőszervi problémával küszködnek, az Ikrek szívesen gesztikulálnak nagy hévvel a karjukkal és a kezükkel, azonban a nyakukat is gyakran fájlalják. Az Ikrek rosszabbik énje sajnos hajlamos a negativitásra és a szorongásra, álmatlanságra és idegi kimerülésre.

Rák (június 22. – július 22.) Testtájak: mellek, mellkas, gyomor

A depresszió gyakori érzelmi eredetű probléma a Rákoknál. Problémájuk “kezelésére” gyakran az evéshez fordulnak, ami jellemzően elhízást okoz náluk. Hajlamosak az emésztőszervi problémákra, amit a túlevés még inkább súlyosbít.

Leo (július 23. – augusztus 21.) Testtájak: szív, hát, gerinc, vér

A szívbetegségre nagy esélye van az Oroszlánoknak. A magas vérnyomás, az elzáródott artériák és a szabálytalan szívverés kockázatosak náluk. Ha Oroszlán vagy, próbáld a nagy buzgósságodat és felfokozott életmódodat szelídíteni meditációval és relaxációval a szíved egészsége érdekében.

Szűz (augusztus 22. – szeptember 23.) Testtájak: has, belek

A Szüzek jellemzően a súlyukkal küzdenek, legyen az túl nagy vagy túl alacsony. Az emésztési problémák gyakoriak náluk, mint például a fekélyek vagy az irritábilis bél szindróma. Ha Szűz vagy érdemes kikérned szakember tanácsát a számodra megfelelő táplálkozással kapcsolatban és erre oda is figyelni.

Mérleg (szeptember 24 – október 23.) Testtájak: vesék, mellékvesék, bőr

A Mérlegek gyakran küzdenek emésztési problémákkal, ami hasmenés vagy éppen székrekedés formájában jelenik meg. Figyelj oda a változatos étrendre és igyekezz nem túlságosan megterhelni a gyomrodat sem. Mivel a bőröd is nagyon érzékeny, gondoskodj a megfelelő hidratálásról.

Skorpió (október 24 – november 22) Testtájak: hólyag, végbél, nemi szervek, petefészkek, herék

A szex hormonok jellemzően hullámzóan működnek a Skorpiókban. Ez szélsőséges esetben, akár a nemi élet szüneteltetését is eredményezheti. Amikor a hormonok egyensúlya felborul, hajlamosabb vagy elkapni bizonyos betegségeket, mint a szexuális úton terjedő fertőzések. Légy mindig körültekintő!

Nyilas (november 23 – december 22.) Testtájak: csípő, comb, ülőideg, látás

A nyughatatlan Nyilasok gyakran teszik ki magukat balesetveszélynek. Emellett nagyon érzékenyek minden szemet érintő problémára is. Ha Nyilas vagy, ne felejtse el, hogy ha látásod károsodik, akkor még nagyobb valószínűséggel szenvedhetsz balesetet.

Bak (december 23 – január 20) Testtájak: csontok, térdek, fogak, bőr, ízületek

A Bakok nagyobb valószínűséggel szenvednek csonttörést, és többet küzdenek ízületi problémákkal. Mindig figyelj oda a rendszeres mozgásra, de azt is kíméletesen végezd. A fagyok idején pedig gondoskodj a megfelelő lábbeli viseléséről.

Vízöntő (január 21 – február 19) Testtájak: alsó lábak, bokák, vérkeringés

Az Vízöntők jellemzően nagyon könnyed mozgásúak, bár alkalmanként hajlamosak elengedni magukat és olyankor a figyelmetlenségükből és szétszórtságukból adódóan baleset érheti őket. Ha a Vízöntő jegyben születtél, akkor jellemzően gyengébb a bokás és a lábszárad és visszér problémával is küzdesz, amire érdemes természetes gyógymódokat keresni.

Halak (február 20. – március 20.) Testtájak: idegrendszer, láb, talamusz

Az érzékeny Halak gyakran küzdenek betegségekkel. Ez nem is olyan meglepő, hiszen elég gyenge immunrendszerrel rendelkeznek. Ha te is Halak vagy, akkor valószínűleg hajlamosabb vagy a lábat érintő problémákra, mint a tyúkszem, bütyök vagy gombásodás. Ha ezek jelenleg nem állnak fenn, a jövőben számíthatsz rájuk.

 

Hirdetés