Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A barátnőm mindig nagy mennyiségben vásárolta a citromsavat! Kíváncsi voltam, mit kezd...

A barátnőm mindig nagy mennyiségben vásárolta a citromsavat! Kíváncsi voltam, mit kezd vele!

Hirdetés

Soha nem értettük, hogy minek neki olyan sok citromsav, azonban egyszer fény derült a titkára, és azóta, én is követem a példáját.

 

Hirdetés

 

A mosógép minden háztartásban a egyik legfontosabb, és elengedhetetlen szükségű háztartási gép. Már nem nagyon tudnánk elképzelni az életünket nélküle.

Nagyban megkönnyíti a munkánkat, és ráadásul időt is spórolhatunk vele. Amíg a gép mos, mi nyugodtan végezhetjük a többi háztartási teendőinket.

Annak érdekében, hogy minél hosszabb ideig működjön a mosógépünk, érdemes odafigyelnünk rá. Tisztítsuk meg időközönként, és gondoskodjunk arról, hogy a lerakódott szennyeződések ne károsítsák.

A mosógépben megtelepedhetnek a penészgombák, melyek kellemetlen szagot okoznak egy idő után. De lehet vízköves is, vagy a lerakódott szennyeződések megakadályozhatják, hogy tiszták legyenek mosás után a ruháink.A mosógépet ajánlott 2-3 havonta megtisztítani, de, ha gyakran mosunk gyapjú ruhákat vele, akkor 1-2 havonta tisztítsuk ki.
Nézzük, mit kell tennünk annak érdekében, hogy a mosógépünk tiszta, és higiénikus legyen!

1.A mosógép ajtaja

Mosás után mindig hagyjuk nyitva a gép ajtaját, hogy elkerüljük a penészedést.

2.Gumigyűrű

Az ajtónál levő gumigyűrűt töröljük szárazra miden mosás után, hiszen itt gyűl fel a legtöbb szennyeződés. Ha nem töröljük szárazra, nagyon kellemetlen szaga tud lenni egy idő után. A szódabikarbóna nagyon jó megoldás lehet, segítségével könnyen fertőtleníthetjük ezt a részt.

3.Mosógép dobja

A vízkő eltávolítására egy nagyon hatékony módszert mutatunk. 1-6 tasak citromsavra lesz szükség hozzá, ez a mennyiség attól függ, hogy mennyire szennyeződött a mosógépünk. Töltsük a citromsavat abba a rekeszbe, ahová a mosószert szoktuk tenni, majd indítsuk el a gépet hosszú programon, maximális hőmérsékleten.


4.Mosószertartó

Vegyük ki a gépből a fiókot, áztassuk citromsavas vízbe egy tálba, majd kis idő múlva egy régi fogkefével dörzsöljük át alaposan. Mielőtt visszatennénk a helyére, szárítsuk ki teljesen. Ha nagyon szennyezett, akkor szódabikarbónás, ecetes vízbe áztassuk.

5.Szűrő

Minden mosógépen, általában elől van egy kis ajtó, amit, ha kinyitunk, meg tudunk szabadulni a felgyülemlett szennyeződésektől. Nem árt időközönként is itt kitakarítani.

Hirdetés