Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Szórj hintőport a nyakláncodra és leesik majd az állad!

Szórj hintőport a nyakláncodra és leesik majd az állad!

Hirdetés

Azt gondoljuk a hintőpor csak a baba bőrének ápolására alkalmas, pedig hatalmasat tévedünk, felhasználási területei ugyanis igen tág körűek. Ne becsüljük alá az erejét, hanem ismerjük most meg ezeket a praktikus felhasználásokat!

Szagos bútorok

A régi, különösen az antik bútorok illatát képes elfedni a hintőpor. Különösen a fiókok zárt szagát képes elűzni.

Hirdetés

Száraz sampon

A legtöbb száraz sampon keményítő alapú, ami a hajnak hosszú távon nem kedvez. Ezért tanácsoljuk, hogy szórjunk a kézbe, majd dörzsöljük jól bele a hajtövekbe, és felszívja a felesleges olajat.

Nyári éjszaka

A forró nyári estéken mindenki megizzad, a párnák, ágyneműk reggelre pedig teljesen átnedvesednek. Ha lefekvés előtt azonban kevés hintőport szórunk a párnára, felszívja a verejtéket, így reggel nem ébredünk vizes ágyneműben. Ajánlatos még a megfázásos, lázas éjszakák átvészeléséhez is.

Összeragadt lapok

A kártyapaklik, iratok, könyvek, stb. ha hosszabb ideig nincs használatban, a lapok képesek összeragadni a pára hatására. Ha azonban megszórjuk egy kis hintőporral elkerülhetjük az összetapadást.



Hangyák ellen

Távol tarthatjuk a parányi lényeket, ha a fel tövébe szórunk egy kis hintőport. A szaga és az állaga elűzi majd őket, mivel nem rajonganak túlságosan érte.

Olaj foltok

Ha olaj cseppen a ruhánkra, szórjuk be hintőporral, így mosás előtt felszívja a ruhából az olajat.

Kesztyű használat

A gumikesztyű felvételét nem csak megkönnyíti, hanem a kéznek is jót tesz. A gumi alatt beizzadt kéz ugyanis nem sérül, így nem csak könnyíteni, de védeni is tudunk vele.



Csomózott nyaklánc

Ne pazarolja az idejét arra, hogy megpróbálja szétszedni a nyakláncon keletkezett görcsöt. Szórjunk a csomóra egy kis hintőport, majd tartsuk a csap alá, engedjünk rá egy kis vizet, és szépen kienged a görcs.

Homok

Ha a strandon süttettük magunkat, vagy a gyerekek homokoztak órákat és a bőrükről nehezen jön le a homokszemcse, nincs más dolgunk, mint beszórni a bőrt hintőporral, és a homok könnyen lesöpörhetővé válik.

Szempilla dúsítás

A szempillaspirál használata után egy fültisztítóval tegyünk vékony réteget a szempilla tövekre és a szálakra. Ez nem csak megvédi a károsodástól, de még dúsabb hatást is kölcsönöz.



Lábizzadás

Ha hajlamosak vagyunk beleizzadni nap végére a lábbelinkbe, ne a drága lábsprayket vegyük a boltokban, hanem szórjunk hintőport a lábunkra, a cipőnkbe és ha szeretnénk a zokninkba is.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés