Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 régi trükk nagyanyáinktól, amivel az otthonod mindig ragyogni fog

10 régi trükk nagyanyáinktól, amivel az otthonod mindig ragyogni fog

Hirdetés

Tisztítószerek arzenálja található már meg a mosogató alatti szekrényekben otthon, mégis valahogy azt érezzük, soha nem elég tiszta a lakásunk. Bezzeg nagyanyáink tudták, hogy a rendelkezésükre álló, akkor még limitált lehetőségekkel hogyan varázsoljanak ragyogó tisztaságot és kellemes illatot. 

 

Hirdetés

Ma elhoztunk nektek 10 egyszerű, de nagyszerű trükköt, amivel ezt ti is megvalósíthatjátok.

1 – Matricák, címkék eltávolítása olajjal

A befőttes üvegeket számtalan módon újra lehet hasznosítani, persze a legjobb az, ha eltávolítjuk róla a címkét. Ez nem mindig szokott olyan szuperül sikerülni, ám olívaolajjal menni fog. Dörzsöld át a címkét olajba mártott kendővel és meglátod, miről beszélünk.

2 – Természetes illatosító

Kenj fel egy keveset a kedvenc illóolajadból a villanykörte üvegburájára, amikor nincs áram alatt. Felkapcsoláskor kellemes illatot fog párologtatni a levegőbe.


3 – Viszlát, papírtörlő!

Régen nagyanyáink házában egy darab papírtörlőt sem lehetett látni, mégis boldogultak a mindennapokban nélkülük. Használj konyhakendőket és védd a környezetet.

4 – Kristályok tisztítása

Egy kevés vizet, egy kanál ecetet és két kanál alkoholt keverj össze és már készen is van a természetes tisztítószered, amellyel a kristályneműk úgy fognak ragyogni, mint újkorukban.

5 – Vízfoltok a csaptelepen

Ehhez egy kevéske vizet keverj össze ecettel, majd spricceld a kérdéses felületre. Hagyd rajta állni és száraz ruhával töröld le.

6 – Rossz illatok a konyhában

Fogj egy edényt, amit már nem használsz és sütőbe is betehető. Tegyél bele egy kevés vizet és cseppents hozzá a kedvenc illóolajadból. Kapcsold be a sütőt és hamarosan az egész konyhát át fogja járni a kellemes illat.

7 – Egy szivacsból kettőt

Ha szeretnél spórolni egy kicsit és a környezetvédelem is szívügyed, akkor fogd a szivacsodat és vágd ketté. Ugyanolyan hatékonyan tudsz tisztítani a felével is, ráadásul így kétszer tovább fog tartani egy szivacs.


8 – Természetes fehérítő

Facsard ki 3 citrom levét, majd keverd hozzá ahhoz a forró vízhez, amiben a ruhádat akarod fehéríteni. Miután hagytad az anyagot alaposan kiázni, szokásos módon mosd ki.

9 – Fogkrém az ezüstneműhöz

Fogj egy használaton kívüli fogkefét, nyomj rá fogkrémet és dörzsöld ét az elszíneződött ezüstöket, majd öblítsd le alaposan és hagyd szabad levegőn megszáradni.

10 – Kellemes illat odakinn

Fogj néhány vattapamacsot, cseppents rá a kedvenc illóolajadból és helyezd el a ház körül különböző pontokon. Ahogy jár a levegő, terjeszteni fogja a kellemes illatot.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés