Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 9 karácsonyi trükk, ami idén nagy hasznodra lehet!

9 karácsonyi trükk, ami idén nagy hasznodra lehet!

A régi öregek még hiszik és vallják, hogy semmit nem szabad kidobni, hátha jó lesz még valamire. Hasznosítsuk újra a már nem használatos tárgyainkat, ne dobjunk ki egyből semmit sem. Az alábbiakban nagyon jó ötleteket láthatunk!

Bár még fényévekre van tőlünk a karácsony, de gondolatban elkezdhetjük már gyűjteni a jobbnál-jobb ötleteket. A legfontosabb, hogy az alapanyagokat szerezzük be idejében.

Az alábbiakban tíz nagyon jó ötletet mutatunk, melyekből ihletet meríthetünk nem csak karácsonyra, de akár egy nagyobb családi összejövetelre is.

1. Egy chipszes tasakot felhasználhatunk az ajándékok csomagolására. Fordítsuk ki a zacskót, tegyük bele az ajándékot, majd kössük át egy mutatós, ünnepi szalaggal.

2. Egy vécépapír tekercset vágjunk be, majd tekerjük alufóliába. Ezzel könnyedén összefoghatjuk a megkezdett csomagolópapírokat.

3. Könnyen hajtogathatunk mi magunk is otthon borítékot, nem kell rá pénzt költsünk.

4. Süssünk karácsonyfadísz alakú palacsintákat. A hangulatot egy szülinapon is fokozhatjuk, ha az ünnepelt kedvenc állatfiguráját formázzuk meg palacsintából.

5. Ha soha nem találjuk a ragasztószalag végét, tegyük rá a kenyeres zacskó lezáróját, vagy egy pénzérmét.

6. A légkondicionáló szűrőjére, mielőtt elindítanánk csepegtessünk kedvenc illóolajunkból egy keveset.

7. A pogácsák vagy sütemények készítéséhez használjunk ketchupos, vagy bármilyen szószos dobozt, amelyik csőrös kinyomóban végződik.

8. A díszvilágításhoz használatos égőket, vagy akár a házban szanaszét kallódó kábeleket tekerjük egy kivágott kartondarabra. Így soha nem fognak összegubancolódni.

9. A zöldséghámozó segítségével könnyedén készíthetünk csokireszeléket a forró csokira.

Forrás

loading...