Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG 9 jel, hogy előző életeid voltak

9 jel, hogy előző életeid voltak

Hirdetés

Az elgondolások, mely szerint lehettek előző életeink, egészen 3000 évvel ezelőttről származnak. Az ókori indiai és görög hagyományokban is találhatóak értekezések a témában. 

Azok, akik hisznek a reinkarnációban, azt vallják, hogy a jelei álmainkban, testünkben és lelkünkben is fellelhetőek. A következő jelenségek mind arról árulkodhatnak, hogy kik voltunk mielőtt mostani önmagunk lettünk.

Hirdetés

Déjà Vu

Sokan tapasztalják meg azt a hirtelen bevillanó, meglepő és szokatlan érzést, mintha valami, ami velük történik, már megtörtént volna azelőtt. Arthur Funkhouser, a C.G. Jung Intézet pszichológusa 3 típusra osztja fel a jelenséget:

1 -Egy élmény, amelyet már átéltünk.

2 -Egy érzés, amelyet már éreztünk, például valamilyen érzés, amelyet egy hang vagy zene váltott ki.

3 -Egy hely, amely olyan ismerős, mintha már jártunk volna ott.

Szokatlan emlékek

Gyermekek szoktak beszámolni olyan emlékekről, amelyekről a szülők állítják, hogy valójában nem történtek meg. Ezek a gyermek gazdag fantáziájának szüleményei vagy olyan emlékek, amelyeket születésük előttről idéznek fel? Sokszor előfordulhat, hogy a memóriánk kihagy vagy becsap minket, de ez lényegében hiba, vagy előző élet béli bevillanás? A valós életbe illeszthető részletek előző életekről árulkodhatnak.

Álmok és rémálmok

Az előző élethez tartozó emlékek az álmainkban is felbukkanhatnak. Egy összejövetel, egy szép hely, amely evilági is lehet, olyan tevékenységek, amelyeket álmodban végzel, de sosem szoktál, akár előző életbeli emlék is lehet. Azokhoz a személyekhez, akik gyakran felbukkannak álmodban, lehet, hogy különleges kötelék fűzött egy előző életben. Azok a dolgok, amelyek gyakran feltűnnek álmodban, előző életbeli félelmek, vágyak, történések is lehetnek.

Félelmek és fóbiák

A félelem egy hasznos emberi tulajdonság, mert a veszélyzetben a haláltól véd meg minket, viszont az irracionális félelmek és fóbiák már haszontalanok. A víztől, egyes állatoktól, tárgyaktól, helyektől, színektől, stb. való félelem lehetséges, hogy egy előző életből áthozott kellemetlen élmény eredménye.

Idegen kultúrákhoz való vonzódás

Ha magyarnak vagy akármilyen nemzetiségűnek született valaki, de olthatatlan vágyat érez aziránt, hogy egy idegen nyelvet megtanuljon és képes hatalmas távolságokat megtenni azért, hogy rendszeresen visszatérjen egy adott helyre, vonzódik egy nemzet konyhája, egy közösség értékrendje, művészete iránt, akkor valószínű, hogy előző életében az adott közösséghez tartozott.

Szenvedélyek

Mindenkinek van valamilyen szenvedélye. Érzi azt, hogy milyen foglalkozások, szabadidő tevékenységek, sportok érdeklik a legjobban. Ezek a dolgok mind szimbolizálhatnak előző élet béli foglalkozásokat, életutakat, elköteleződéseket.

Kontrollálhatatlan cselekedetek

A szenvedélyek sötétebb formája, amely a mindennapi életet is befolyásolja és a társadalom szélére sodorhat. Ilyen az, amikor valaki kényszerbeteg és például minden egyes alkalommal 10x le-fel kapcsolja a villanykapcsolót, ha kimegy valahonnan. Pszichológiai magyarázata is lehet a dolognak, de azok, akik hisznek a reinkarnációban, előző életekre vezethetik vissza az ilyen jellegű problémákat.

Megmagyarázhatatlan fájdalom

Éreztél már olyan fizikai fájdalmat, amelyre nem volt  orvosi magyarázat. Ilyenkor vagy hipochondernek neveznek vagy lelki betegnek, amely lényegében egy kategória. Lehetséges, hogy az előző életedből származó tapasztalat okozza a fájdalmat.

Anyajegyek

Egy amerikai pszichiáternek dolga volt egy fiatal indiai fiúval, aki azt állította, hogy előző életében egy Maha Ram nevű férfi volt, akit közelharcban mellkasba lőttek. Ezután megmutatta a mellkasán az anyajegyét, amely az említett férfi lövési sebével azonos helyen volt.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés