Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 9 hihetetlen dolog, amit orvosok operáltak ki páciensekből. Az 5-ös kiverte nálunk...

9 hihetetlen dolog, amit orvosok operáltak ki páciensekből. Az 5-ös kiverte nálunk a biztosítékot!

Hirdetés

Az emberek néha annyira megdöbbentő dolgokat képesek művelni éy olyan hihetetlen helyzetekbe tudnak keveredni, hogy a szavunk is eláll tőle. Az indítékot néha nehéz meghatározni, de talán nem is vagyunk rá feltétlen kíváncsiak.

A következő esetek valóban megtörténtek a szerencsétlen áldozatokkal és vannak köztük szép számmal, akik magukon kívül nem igazán hibáztathatnak senkit.

Hirdetés

#1 200 db kő

A Guanji Kórházban dolgozó sebészek, Hezhouban, Kínában, hat órát töltöttek azzal, hogy egy nő epehólyagjából és májából 200 követ eltávolítsanak, melyek között kisebb tojás nagyságúak is voltak.

A páciens egy 45 éves nő, aki több, mint egy évtizede tapasztalt hasi fájdalmakat, mielőtt először orvoshoz fordult vele. Az orvosok azonnal műtétet javasoltak neki, de a nő félt kés alá feküdni. Már csak akkor tért vissza a kórházba, amikor a fájdalmai teljesen elviselhetetlenné váltak.

#2 27 db Kontaktlencse

Egy 67 éves nő egyik szeméből 27 db kontaktlencsét távolítottak el a Solihull Kórházban, Angliában egy rutin szürkehályog műtét során.

Az egyik szakember elmondás alapján egy kékes idegen testet találtak az eljárás során, ami, mint kiderült 17 db összetapadt konaktlencse volt. A páciens 35 éven keresztül havi cseréjű kontaktlencsét használt. A jobb szemére gyenge volt a látása, ami nem meglepő. A további vizsgálódás során még 10 db lencsét sikerült kiszedni a hölgy szeméből.

# 3 40 db kés

2016-ban a sebészek 40 db fém kést távolítottak el egy 42 éves indiai férfi testéből, aki elmondása szerint kontrollálhatatlan késztetést érzett a kések nyeldesésére. Miután erős gyomorfájdalmakra és gyengeségre lett figyelmes, elment a kórházba.

# 4 7cmes gombák

Az orvosok elképesztő felvételek osztottak meg olyan gombákról, amelyek egy 50 éves nő gyomrában növekedtek és egyesek közülük már 7 cm nagyra is megnőttek.

A nő azt állította, hogy rendszeresen fogyasztott szárított gombát, amit alig megrágva sokszor egyben lenyelt, anélkül, hogy előtte vízben felduzzasztotta volna. Egyszer csak gyomorfájdalmakat kezdett észlelni és kórházba ment. Ott megállapították, hogy a növekvő gombák teljesen betöltötték a gyomor belsejét.

# 5 Halak

Egy 45 éves férfi részegen 2 csíkot helyezett fel az ánuszán keresztül, majd hamarosan a kórházban kötött ki, mivel az egyik hal felkúszott a belébe. Ettől láza lett, leesett a vérnyomása és súlyos hasi fájdalmakat tapasztalt.

A férfi beismerte, hogy önként hajtotta végre ezt az akciót, mivel erősen ittas állapotban volt. A két hal, több, mint 24 órán át tartózkodott a férfi testében és az egyikük át is törte a bélfalát, ez okozta az elviselhetetlen fájdalmakat.

# 6 Élő csótány

Indiai orvosok sikeresen távolítottak el egy élő csótányt egy nő koponyájából.

A Selvi nevű hölgy alvás közben azt vette észre, hogy egy rovar mászik fel az orrába. Még megpróbálta kiszedni, de már túl késő volt. Ezután ment el a kórházba, ahol egy endoszkópos vizsgálat után az orvosok megtalálták  a csótányt, aki a két szeme között ücsörgött. Az orvosok elmondták, hogy szerencséje, hogy időben érkezett, mert ha elpusztul a csótány, az agyát károsíthatta volna.

# 7 Dinnye mérető hajcsomó

Egy tizenéves fiatal lány gyomrából dinnye méretű hajcsomót távolítottak el.

A lány évek óta titokban ette a haját, a szülei pedig egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy valami nincs rendben. A súlya folyamatosan csökkent. Az orvosok röntgenfelvételen vették észre, hogy a gyomra 80%-át egy massza tölti ki.

A lányt Rapunzel-szindrómával diagnosztizálták, amelyet az egyik Grimm mese hőséről neveztek el, akit hosszú haja mentett meg a fogságától. A lenyelt hajcsomót trichobezoárnak nevezik. Az ilyen páciensek, főleg fiatal lányok, akik késztetést éreznek hajuk tépkedésére és lenyelésére.

# 8 Toll kupak

Egy férfi közel 20 évet élt úgy, hogy egy toll kupakja volt a tüdejében, miután azt még korai gyerekkorában belélegezte és elfelejtette.

A férfi véres köhögés miatt került kórházba, amikor az orvosok a vizsgálat során egy részben feloldott kupakot találtak a tüdejében, amit azonnal eltávolítottak. Amikor megmutatták neki, felrémlett benne az eset, hogy felszívott egy kupakot gyerekként. Sokat köhögött akkor és a 20-as évei elején is, de nem tudta, hogy minek tulajdonítható a tünet.

A műtét után megkönnyebbült és azóta már nem köhög.

# 9 Olló

Egy vietnámi férfi 18 éven keresztül mászkált egy sebészeti ollóval a hasában, amelyet orvosi tévesztés miatt benne felejtettek.

2017-ben az orvosok eltávolították az ollót az 54 éves Ma Van Nhat hasából. Az eszközt rutinszerű orvosi ellenőrzés során fedezték fel. A 16 cm-es vágóeszköz a has bal oldalán helyezkedett el a vastagbél mellett. Az orvosok elmondása szerint a szervekhez nőtt. Csodával határos módon Nhat nem érzett fájdalmat egészen a közelmúltig.

Úgy véli, hogy az olló akkor maradhatott benne, amikor egy közlekedési baleset után műtétet hajtottak végre rajta az egyik kórházban.

tudasfaja.com

Hirdetés