Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 8 ruhafehérítő módszer, amitől a ruhák fehérebbek lesznek, mint új korukban!

8 ruhafehérítő módszer, amitől a ruhák fehérebbek lesznek, mint új korukban!

Hirdetés

A vegyi tisztítószerek nem csak a ruha anyagát roncsolják, de a bőrünkön keresztül felszívódva a szervezetünkre sincsenek jó hatással. Használjunk inkább természetesebb alapanyagú fehérítőket!

 

Hirdetés

 

1.Mosogatószer

A mosogatószer segítségével nem csak az edényeinket tarthatjuk tisztán. A textíliákból is kivehetjük a foltokat egy kevés mosogatószer segítségével. Használata egészségesebb, mint az erős vegyi anyagokat tartalmazó fehérítőé.


2.Szódabikarbóna

Keverjünk össze 1 csésze szódabikarbónát 4 liter vízzel, majd ebben az oldatban áztassuk a foltos vagy fehérítendő ruháinkat. Hagyjuk állni kb. húsz percig, majd mossuk ki őket a megszokott módon.

3.Fehér ecet

Az ecet egyszerre fehérít, és teszi lágyabbá a ruhákat. Öntsünk egy csésze ecetet a mosógépbe, és látni fogjuk, hogy ruháink sokkal fehérebbek, és kellemesebb tapintásúak lesznek. Egy évben legalább egyszer tisztítsuk ki a mosógépet ecet segítségével. Ilyenkor ne tegyünk ruhákat a gépbe, csak öntsünk ecete bele, állítsuk magas hőfokra, és állítsuk be egy rövid programra.

4.Aszpirin

Zúzzunk porrá 6 Aszpir

in tablettát, majd oldjuk fel egy tál vízben, és áztassuk bele a ruháinkat. Fél óra múlva vegyük ki a ruhákat a tálból, csavarjuk ki, és tegyük a mosógépbe.

5.Ecet és citrom

Keverjünk el egyenlő arányban ecetet és vizet, adjuk hozzá egy citrom levét, és áztassuk a keverékbe a ruháinkat. Miután egy keveset hagytuk állni, mossuk ki a mosógépben.

6.Hidrogén-peroxid
Nem csak fehérít, hanem fertőtlenít, és a foltokat is eltávolítja a ruhákból. Dörzsöljük be vele közvetlenül a foltokat, vagy áztassuk hidrogén-peroxidos vízbe a ruhákat. Csak a fehér ruhákra alkalmazzuk.

Hirdetés