Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 8 dolog, amit soha ne dobj a vécébe!

8 dolog, amit soha ne dobj a vécébe!

Igaz, a wc sok mindent elnyel amit beledobálunk, de hosszú távon problémákat okozhat a beledobott vatta és társai. Mi most megmutatjuk, miért ne használjuk szemetesnek!

 

Baba és kozmetikai törlőkendők:

Még a lehúzható felirattal rendelkező törlők is bezavarhatnak a wc működésébe hosszútávon. Ha nem is okoz rögtön gondot, de a város csatornahálózatában súlyos problémákat okozhat!

Tamponok és betétek:

Sokan bedobják a wc-ve a tampot és a betétet egyaránt, azzal a gondolattal, hogy úgyis lemegy. Ez nem teljesen igaz, hiszen ezek az anyagok csak dugulást okoznak, mivel nem tudnak hol lebomlani.

Papírtörlő:

Persze csábítónak látszik, hogy egy fürdőszobai takarítás után, egyszerűen lehúzzuk a papírtörlőket a wc-n, de ezzel csak bajt okozhatunk. Mivel olyan anyagokból készültek, amelyek sokkal tartósabbak a toalettpapírnál, egyszerűen nem lehet biztonságosan lehúzni.

Óvszer:

A nedves kendőhöz hasonlóan a porlasztott óvszer sok problémát okoz a szennyvízcsatorna-rendszereknél világszerte. Ezeket a latex termékeket úgy alakították ki, hogy ellenálljanak a folyadéknak és a nyomásnak, ezért nem tudnak feloldódni amikor ledobják a wc-n.

Pelenka:

Még a lehúzható felirattal ellátott pelenkákat semmi esetben sem szabad lehúzni a toaletten. Egy ilyen leöblítése akár epikus arányú árvizet is okozhat.

Fültisztító:

Annak ellenére, hogy a gyapotszemcsék elég aprónak tűnnek ahhoz, hogy “a legtöbb lefolyóban” lehúzhatóak, ezek a tisztítóeszközök hajlamosak arra, hogy könnyen eltömíthessék a csatornát.

Macskaalom:

Logikusnak tűnhet, hogy a macskaalmot is  a vécébe tegye,hiszen ott van a mi hulladékunk is. Mindazonáltal, a macska ürülék kiöblítése rossz a csatornád és a környezet számára. A népszerű klaszter fajta kibővül, amikor vízzel érintkezik, ami nehezen mozoghat a vízvezetékben, és maga az ürülék magában hordozza a káros baktériumok elterjedését óceánokban és folyókban.

Haj:

Ha te is a hajkefédben lévő hajat rutinszerűen a wc-n húzod le, akkor mindenképpen hagyj fel ezzel a szokással. Gondold végig, hogy a haj milyen gondokat okoz a zuhanyzóban, ezáltal a wc-n való lehúzás is ugyanennyit!

loading...