Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 8 cipő trükk, amit mindenkinek ismernie kell!

8 cipő trükk, amit mindenkinek ismernie kell!

Ha ezeket az egyszerű, és praktikus módszereket kipróbálod pénzt, és időt takaríthatsz meg! Ráadásul lecserélheted a vegyszerekkel teli tisztítószereket is, sokkal természetesebbre!

1.Kend be a teniszcipő talpát egy kevés fogkrémmel, majd 15 perc múlva egy használd fogkefével alaposan dörzsöld át. A cipő talpa pillanatok alatt újra hófehér lesz.

2.A bőr cipőkből könnyen kiszedhet a foltokat, ha egy fültisztító pálcára egy kevés izopropanol alkoholt töltesz, és ezzel törölöd át a foltokat. Hagyd egy fél órát állni a cipőn.

3.Este lefekvés előtt szórj egy teáskanál szódabikarbónát a vászoncipőd belsejébe, és hagyd egész éjszakán keresztül állni. Reggel jól rázd össze, majd mosd ki a cipőt. Így szabadulhatsz meg a kellemetlen láb-, és cipőszagtól.

4.A fordított bőr cipőről könnyen eltávolíthatod a szennyeződéseket egy körömreszelővel. Először egy száraz ronggyal alaposan dörzsöld át, majd dörzsöld végig egy körömreszelővel. Ne nyomd meg túl erősen.

5.Az ecet az egyik legjobb tisztító és fertőtlenítőszer. Keverj el 1 liter vízben ⅓ csésze ecetet, majd áztass bele két tiszta rongyot. Terítsd a cipőkre a rongyot, hagyd állni 1-2 órán keresztül, majd töröld le egy nedves ruhával. Ezután hagyd a cipőt, hogy magától megszáradjon.

6.A lakkcipőket könnyen újjá varázsolhatod egy kevés vazlein segítségével. Miután lemostad a cipőt, és szárazra törölted, kenegesd be egy kevés vazelinnel.

7.A fordítottbőr cipőről könnyen eltüntetheted a zsírfoltokat egy kevés zabliszt segítségével. Szórj a foltra egy kevés zablisztet, majd hagyd állni egy fél órán keresztül. Ezután töröld le egy száraz ronggyal.

8.Két légmentesen záródó nejlonzacskót tölts meg vízzel, majd helyezd a cipőidbe. Ezután tedd a cipőket a fagyasztóba egy éjszakára. Reggel vedd ki a fagyasztóból, hagyd, hogy magától kiolvadjon a jég. Így tudod kitágítani, ha túl szűk a cipőd.

loading...