Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 7 váratlan helyzet, amikor szükséged lehet ruhaöblítőre igazi csodaszer lehet!

7 váratlan helyzet, amikor szükséged lehet ruhaöblítőre igazi csodaszer lehet!

A ruhaöblítő minden háztartásban megtalálható már, hiszen ettől lesznek frissek, illatosak és puhák a ruháink. Vannak olyan helyzetek, amikor jól jöhet még, ha kéznél van egy kis öblítő.

Nézzük, mi mindenre használható még a ruhaöblítő!

1.Ablakmosásra

Keverjünk össze egy szórófejes flakonban vizet és ruhaöblítőt 4:1 arányban. Majd alkalmazzuk akárcsak az ablakmosót a megszokott módon. Jól tisztít, csillógóak lesznek tőle az ablakok.

2.Autóülés tisztító

Az előbb elkészített keverék nagyon hatékony lehet az autóülésen keletkezett foltok eltávolítására. Egy szivacs segítségével dörzsöljük át a foltokat, hagyjuk állni egy keveset, majd töröljük le egy nedves szivaccsal.

3.Általános tisztítószer

Keverjünk el 1:1 arányban vizet, és öblítőt, majd ezzel töröljük át a csempét, a padlócsempét, és a piszkosabb konyhai, fürdőszobai felületeket.

4.Bőr felületek tisztítására

A bőr cipők, és csizmák megtisztítására a legalkalmasabb a ruhaöblítő lehet. Egy darab tiszta rongyra tegyünk egy kevés öblítőt, majd ezzel töröljük át a cipőn levő foltokat.

5.Cipzár megjavítása

Ha nehezen csúszik a cipzárunk, tegyünk egy csepp öblítőt rá, és azután kezdjük el húzni. Most már akadály nélkül kell működjön.

6.Csillogó padló

Egy tál meleg vízhez adjunk 3 evőkanál ruhaöblítőt. Ezzel a vízzel töröljük fel a padlót. Sokkal csillogóbb, és tisztább lesz, mint eddig.

7.Tapéták leszedésére

ha nehezen tudjuk eltávolítani a régi tapétákat, 1 liter vízhez adjunk 2-3 teáskanál ruhaöblítőt, és ezzel dörzsöljük át a tapétát ott, ahol nem akar elválni a ragasztás a faltól. Egy negyed óra múlva már könnyen le fogjuk tudni szedni így a tapétát.

loading...