Kezdőlap AKTUÁLIS 7 szabály, amit minden kutya tulajdonosnak tudnia kell!

7 szabály, amit minden kutya tulajdonosnak tudnia kell!

Hirdetés

Hajlamosak vagyunk rajongásig szeretni a kutyánkat, és ilyenkor bizony bármit megengedünk neki. Kezdődik azzal, hogy bejön a lakásba, és aztán észre sem vesszük, és már az ágyunkba is beengedjük.

Vannak olyan dolgok, melyeket jobb, ha nem engedünk meg, hiszen ezzel nem csak magunknak, de a kutyának is rosszat tehetünk. Annak érdekében, hogy a kutyánk egészséges, és hosszú életű legyen, gondoskodjunk róla megfelelően.

Hirdetés

1.Rendszeresen vigyük orvosi ellenőrzésre

Akárcsak az embernek, a kutyának is szüksége van orvosi ellenőrzésre. Időközönként el kell látogatni egy szakemberhez vele, hiszen így sokkal hosszabb életű lehet. Fontos, hogy már kölyökkorában megkapja a kötelező oltásokat.

2.Ne használjunk fizikai büntetést

Ha a kutya megrágja a cipőnket, vagy odapisil a szőnyegre, soha ne verjük meg, és ne használjunk testi fenyítést. Ha verést alkalmazunk, csak félni fog tőlünk, de nem fog tisztelni. Inkább jutalmazzuk meg, ha jól viselkedett, és akkor erre fog emlékezni, s egy idő után csak olyan dolgot tesz, miért jutalomfalat jár.

3.Ne hagyjuk, hogy bármit megegyen

A kutyák hajlamosak a mindenevésre, de néha azonban korlátot kell szabni nekik. Ne hagyjuk, hogy csokoládét, gombát, tulipánt, alkoholt, avokádót, szőlőt, paradicsomot fogyasszanak. Amellett, hogy nem tesz jót az emésztésüknek, a növényvédőszerek, vagy az adalékanyagok is káros hatással lehetnek rájuk.

4.Kölyök vagy képzetlen kutyát ne engedjünk szabadon sétálás közben

Ha a parkba megyünk egy kölyökkutyával, soha ne engedjük egyedül csatangolni, hiszen amíg nem tanult meg bizonyos alapparancsokat, akár el is veszhet. A legfontosabb, hogy hallgasson a gazdájára, és mindig visszajöjjön, ha hívja.

5.Sétáltassuk rendszeresen

Ne sajnáljuk az időt, naponta legalább 2-3 alkalommal vigyük ki a kutyát sétálni. Ez nem csak az ő fejlődésének, de nekünk is nagyon jót tesz. Egy bezártságban élő kutya sokkal hátrányosabban fejlődik, sőt agresszív, és kövér is lehet.

 

Hirdetés
loading...