Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 7 sütési trükk, amivel most minden háziasszonyt megajándékozunk!

7 sütési trükk, amivel most minden háziasszonyt megajándékozunk!

Ahhoz, hogy finom süteményt tudjunk készíteni, be kell tartanunk néhány fontos szabályt, mert különben nem lesz légies, finom, omlós, porhanyós süteményünk. Ha az alábbi trükköket betartjuk, a miénk lesz a világ legjobb süteménye.

1.Sütő előmelegítése

A receptek nagyrészében írja, hogy elő kell melegíteni a sütőt, azonban sokan azt gondolják, hogy ez csak felesleges időpocsékolás. Soha ne hagyjuk ki ezt a lépést, mert csak így lesz megfelelő állagú a süteményünk. Tartsuk be az előírt hőfokot, amit a receptben ajánlanak.

2.Ne nyitogassuk a sütőt

Amíg sül a sütemény, ne nyitogassuk a sütőt, mert különben pillanatok alatt visszaesik.

3.Ne kavarjuk túl sokáig

Be kell tartani azt is, hogy mennyi ideig keverjük a robotgéppel a hozzávalókat. Ha túl sokáig, és túl erőteljesen keverjük, a massza túl sűrű és kemény lesz.

4.Cukor tárolása

Ha nem tároljuk megfelelően a cukrot, akkor nedvességet kap, és könnyen összeragad. A megkeményedett cukrot már nem tudjuk felhasználni a sütemények készítéséhez.

5.Száraz, és folyékony hozzávalók

A száraz hozzávalókat egy külön tálba, a folyékony hozzávalókat pedig egy másik tálban kell összekeverni. A végén vékony sugárban a száraz hozzávalókhoz csorgassuk a folyékony hozzávalókat.

6.Világos színű sütőforma

A sötét színű sütőformával ellentétben a világos színű sokkal később melegszik át, így a sütemény nem fog túl korán odaégni benne. A sötét színű sütőforma esetében 20 fokkal csökkenteni kell a hőfokot.

7.Dekorálás

A díszítést nem kell elsietni, akkor is ráér, amikor már a sütemény tökéletesen kihűlt. A krémet melegen, a mázat hidegen kell a süteményre kenni.

tudasfaja.com

loading...