Kezdőlap EGÉSZSÉG 7 ok, amiért érdemes rendszeresen szardíniát enni

7 ok, amiért érdemes rendszeresen szardíniát enni

MEGOSZTÁS

Ha tippelni kellene, akkor azt mondanám, hogy te, aki ezt a cikket olvasod vagy szereted a szardíniát és rendszeresen fogyasztod, vagy ki nem állhatod az ízét és látni sem akarod.

Akárhogy is legyen, a következő tényekről mindenképpen tudnod kell, hogy továbbra is megtartsd a jó szokásodat vagy elkezdd végre fogyasztani ezt az apró, de annál nagyobb beltartalmi értékkel rendelkező halat. Lássuk, hogy milyen előnyökkel szolgál számunkra.

1# Pénztárcabarát multivitamin

A szardíniát tartják az egyik legegészségesebb és legolcsóbb halnak is egyben. Egyes szakértők természetes multivitaminként hivatkoznak rá. A konzerves halak közül a legegészségesebb.

2# Omega-3 forrás

Egy konzervdobozban több, mint a fele megtalálható a napi javasolt omega-3 bevitel mennyiségének. A szardíniában van EPA és DHA zsírsav is, amelyek az agy és szív egészséges működését támogatják és gyulladáscsökkentő hatásúak.

3# Jó szelénforrás

A szelén kifejezetten fontos a pajzsmirigy és a mellékvese megfelelő működéséhez, tehát a megfelelő anyagcsere működéshez és hormontermeléshez.

4# Természetes kalcium és foszfor forrás

A szardínia egyike azon állati eredetű táplálékoknak, amelyeket egészben el lehet fogyasztani, beleértve a szálkáját is. A szardínia vázának magas a kalcium tartalma. Ami azt illeti, egy doboz szardínia a napi ajánlott kalcium bevitel 1/3-át fedezi, jól felszívódó formában.

Ha a tejtermékeket el kell hagynod, ez jó opció számodra.

5# D-vitamin forrás

Az emberek nagy százaléka szenved D-vitamin hiányban az őszi és téli hónapokban illetve akár nyáron is, ha keveset tartózkodik a napon. Fontos a D-vitamin pótlás, amelynek legjobb módja a természetes forrásból való kielégítés. Számos rákos megbetegedés megelőzhető általa, amellett erősíti a vázrendszert és az immunrendszert is.

6# Magas fehérjetartalommal bír

Nagyszerű választás, ha fehérjebevitelről van szó. 100 g-jában 23 g teljes értékű fehérje van, amely az összes aminosavat tartalmazza, amely a szervezetünk számára szükséges és esszenciális.

7# Alacsony nehézfém szennyezettség

Ez gyakran ad aggodalomra okot, ha halfogyasztásra terelődik a szó. Szerencsére a szardínia az egyik legbiztonságosabb halnak számít ebből a szempontból, köszönhetően kis méretének.

A szardínia planktonokkal táplálkozik és az óceáni tápláléklánc alján helyezkedik el, így sokkal kisebb az esélye, hogy benne nehézfémek halmozódjanak fel, nem úgy, mint egy tonhalban például, amely jóval nagyobb.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...