Kezdőlap EZOTÉRIA 7 jele annak, hogy valaki betegesen féltékeny és irigy rád! LÉGY ÓVATOS!

7 jele annak, hogy valaki betegesen féltékeny és irigy rád! LÉGY ÓVATOS!

Hirdetés

Biztosan mindenki átélte már életében legalább egyszer a féltékenység kellemetlen érzését. A vágy, amely mások anyagi javaira és egyéb kiváltságainak birtoklására irányul, káros rezgéseket kelt, amelyek romboló hatással lehetnek nem csak az adott pillanat hangulatára, hanem egy kapcsolat alakulására is. 

A következő 7 jel alapján bármikor felismerheted, ha féltékeny, irigy emberrel van dolgod, akit saját érdekedben jobb, ha el is kerülsz.

Hirdetés

Hamis dicséretek

Az ilyen dicséreteket a passzív agresszió és a féltékenység szüli. Ezek azok az emberek, akik, amint kilépsz a helyiségből, rosszindulatúan forgatni kezdik a szemüket. Ezek az emberek egyszerűen képtelenek elviselni azokat az embereket a környezetükben, akik fejlődnek és haladnak előre az életük bármely területén. Folyamatosan hasonlítgatják magukat másokhoz és bár negédesen beszélnek veled, érzed, hogy nem szívből fakadó az ‘örömük’, amit mutatnak feléd.

Próbálja elhomályosítani sikereidet

A féltékeny ember úgy gondolja, hogy a sikered egyszerűen szerencse kérdése, hiszen nem tettél elég erőfeszítést azért, hogy megérdemeld. Az ilyen ember talán ridegnek is tűnhet, és csak azt hangoztatja, hogy szegény ő nem ünnepelheti saját sikereit.

Saját magát fényezi, amikor sikeredet ünnepelnéd

Az ilyen személynek van bőr a képén akkor felemlíteni a pozitív eredményeit, amikor te is saját sikereidet ünnepelnéd. Számára minden verseny és egy cseppet sem aggasztja, hogy elrabolja a figyelmet rólad.

Ilyen az, amikor valaki az esküvődön jelenti be, hogy eljegyezték vagy gyereket vár, de millió példa létezik még rá.

Az imitáció nagymesterei

Bizonyos viselkedésminták többet mondanak ezer szónál. Az, akit a féltékenység motivál, képes arra is, hogy elkezdjen utánozni téged. Mint ahogyan minden féltékenységből fakadó tett, ez is azt bizonyítja, hogy az adott személy milyen alacsony önbecsüléssel rendelkezik. Van, hogy ezek a személyek észre sem veszik, hogy mit csinálnak, mert nem látják magukat kívülről.

Szoros versenyben áll veled

Egyesek az egész éltet egy nagy versenynek tekintik, tehát veled is versenyben állnak, még akkor is, ha a baráti körödbe tartoznak. Gyakorlatilag mások sikerei motiválják őket és próbálnak elérni a te szintedig, majd túlszárnyalni téged. Képtelenek nem elsők lenni az élet összes területén.

Kritizálja a gyenge pontjaidat

A féltékeny, irigy típusok azt akarják, hogy az egész világ körülöttük forogjon. Ha sikert érsz el, akkor azonnal fel kell, hogy hívja a figyelmet legalább egy gyenge pontodra, hogy érezhesse, te sem vagy tökéletes és szeretné, ha ez a világ tudomására is jutna. Ilyenkor furcsa elégedettséget érez magában.

Emellett persze saját hiányosságait próbálja véka alá rejteni, nehogy bárki is rátapintson az ő gyenge pontjaira.

Kibeszél a hátad mögött

Ha nincs bátorsága szemtől szemben megmondani neked, hogy mit gondol rólad, akkor megvárja, hogy hátat fordíts neki és már rá is kezd. Nem kizárt, hogy rágalmazásig fajul a dolog, sőt attól sem fél, hogy felnagyítsa a ‘hibáidat’ mások előtt.

Soha ne feledd, hogy a negativitás, kritika, irigység, ugyan képes kissé megzavarni, de nem állhat közéd és céljaid közé mindaddig, amíg te hatalommal, azaz figyelemmel fel nem ruházod azokat.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés