Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 7 hasznos tipp, hogy hó végén több pénz maradjon a zsebedben

7 hasznos tipp, hogy hó végén több pénz maradjon a zsebedben

A pénzkérdés érzékeny téma. Arra törekszünk, hogy minél több legyen belőle. Iskolákat végzünk el, újabb és újabb képességekre teszünk szert, ötletelünk, munkahelyet váltunk. Talán némelyest növekszik a bevételünk, mégsem érjük el az álomhatárt? Egyáltalán létezik felső határ?

Az egy dolog, hogy növekszik a pénzünk, kérdés az, hogy mennyivel és ha növekszik is, a másik kérdés az, többet ér a pénzünk vagy kevesebbet?

Hogy egy kicsit a saját oldalunkról is megvizsgáljuk a dolgokat, szeretnénk megosztani veletek néhány megtakarítási tippet, amellyel több marad a zsebben a hónap végén.

1 – Először a számlák

Ha megkapod a fizetésedet, az első mindig a számlák befizetése legyen. Tudd le a kötelező dolgokat, így tisztábban láthatod, hogy miből gazdálkodhatsz a hónap fennmaradó részében.

2 – Nézd meg, hogy mire költesz feleslegesen

Talán egy kicsit macerásnak hangzik, de ha belelendülsz, már teljesen gördülékenyen fog menni a dolog. Minden egyes kiadásodat vezesd, akár a telefonodba, ha az van mindig kéznél. Munkahelyi ebéd, büfé, reggeli kávé, edzés, vásárlás, egy kis ez egy kis az. Egy havi összegzés után szépen fogod látni, hogy hová megy el a pénzed nagy része. Most ebből szűrd ki azokat a dolgokat, amik úgymond luxusnak számítanak, amelyek nélkül vígan meg tudnál lenni.

3 – Végezz heti bevásárlást

Érdemes a legfontosabb dolgokat egyszerre letudni. Vásárolj be egész hétre, hogy ne kelljen minden nap a boltot járni. Gondold végig, hogy mire lesz szükség a héten, így a mellévásárlást is elkerülheted.

4 – 24 órás várakozási idő

Meglátsz valamit egy kirakatban vagy a neten, amit azonnal szeretnél megvenni, de tudod, hogy nem engedi az anyagi helyzeted. Adj magadnak 24 órát. Ennyi idő alatt apadhat a lelkesedésed és átértékelheted a hirtelen rád törő vágyat.

5 – Nyiss megtakarítási számlát
Egy bizonyos összeget minden hónapban tegyél félre erre a számlára. Egyszerűbb lesz így biztos helyen tudni a pénzed, hiszen kisebb a valószínűsége, hogy hozzá fogsz nyúlni.

6 – Készíts megtakarítási tervet

Gyakorlatban sokkal jobban szoktak működni azok a dolgok, amelyeket alaposan átgondol, megtervez és papírra vet az ember. Ha szeretnétek elmenni nyaralni, számold ki, hogy mennyi pénz lenne szükséges hozzá és azt is, hogy ezt mennyi idő alatt és milyen módon tudnád félretenni hónapról hónapra.

7 – Iratkozz le a reklám hírlevelekről

Ha impulzus vásárló vagy és könnyen el lehet kábítani téged a hangzatos reklámokkal, akkor jobban teszed, ha megelőzöd a bajt és megszabadulsz a kísértésektől.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...