Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 6 egyszerű háztartási trükk, mely a megfelelő pillanatban jól jöhet!

6 egyszerű háztartási trükk, mely a megfelelő pillanatban jól jöhet!

Néha vannak olyan SOS-helyzetek, mikor az ember örül, ha egy-két háztartási trükköt eltanult régen az édesanyjától. Az alábbiakban néhány nagyon hasznos praktikát mutatunk!

1.Dezodorfolt

Ha egy sötét ruhán foltot hagy a dezodor, amikor felvesszük magunkra a ruhát, ne aggódjunk. Várjunk egy picit, míg megszárad, majd egy farmer, vagy egy vastagabb anyaggal dörzsöljük ki.

2.Vintage ruhák

Mostanában nagyon divatosak az ún. vintage hatású, régies ruhák. Nem kell sok pénzt kiadnunk érte, inkább készítsük el mi magunk otthon. Egy liter vízben oldjunk fel 100 gramm sót, áztassunk bele, egy pólót, vagy egy farmert, hagyjuk benne 3 napig, majd mossuk ki a megszokott módon.

3.Kellemetlen szag

Ha meg akarunk szabadulni a ruhák kellemetlen szagától, egy szórófejes flakonba öntsünk egy kevés vodkát, és vizet. Ezzel a keverékkel spricceljük be a ruhákat, és a dohos, kelletlen szag azonnal elillan.

4.Szöszök

Az angóra pulóver egy idő után el kezd vedleni. Ha meg akarjuk őrizni szépségét, hajtogassuk össze, majd tegyük egy légmentesen záródó nejlonba. Ezután tegyük 3 órára a fagyasztóba. Ezután többet nem fogja hullatni a szőrét.

5.Bőr táskák ápolása

A bőr táskák, és kabátok egy idő után kiszáradnak, megrepedeznek. Mártsunk egy fültisztító pálcát hidratáló krémbe, majd ezzel kenegessük be a táska repedéseit. Amint beitta a bőr újra sima, és hibátlan lesz.

6.A tökéletes méretű farmer

Ha vásárláskor sort kell állni a próbafülkénél, és erre nincs időn, könnyen meg tudjuk állapítani, hogy elég nagy-e a farmer derékbősége. Akkor pont megfelelő, ha a nyakunkohoz tartva, kényelmesen átéri a farmer dereka a nyakunk.

loading...