Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 5 titkos takarítási módszer, ami a drága tisztítószereket feleslegessé teszi!

5 titkos takarítási módszer, ami a drága tisztítószereket feleslegessé teszi!

Szerencsére számos természetes módszer létezik, így nem kell feltétlenül vegyszereket használnunk a takarításhoz, tisztításhoz.

5 szuper, és hatékony módszert mutatunk!

1.Szódabikarbóna

Szagtalanító, és fehérítő hatással rendelkezik. Keverjük el egy kevés vízzel, és a keletkezett pasztával könnyen megtisztíthatjuk a kagylót, csempét, edényeket, kályhát stb. Egy kis tégelybe tegyünk szódabikarbónát a hűtőbe, és megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól is.

2.Méhviasz

A vegyi bútorápolók helyett használjunk a fa, megkopott bútorainkra természetes méhviaszt. Nagyon hatékony.

3.Teafaolaj

Nagyon erős fertőtlenítő hatással rendelkezik, szinte bármilyen felületre használhatjuk. Töltsünk meg egy szórófejes falkont vízzel, majd adjunk hozzá egy pár csepp teafaolajat. Használhatjuk penészedés ellen, de a matracot is kifertőtleníthetjük segítségével.


4.Ecet

Ha vízzel keverjük az ecetet, olyan univerzális tisztítószert kapunk, mely segtíségével a padlótól, az ablakokig mindent megtisztíthatunk. Sőt, ha egy kicsit erősebb oldatot készítünk, segítségével megszabadulhatunk a vízkőtől, és a makacsa lerakódásoktól is. Nyugodtan használhatjuk wc-tisztítóként is.

5.Citrom

Erős zsíroldó hatással rendelkezik, de bevethetjük egy nagytakarításkor is. Garantáltan csillogó, illatos, és tiszta lesz hatására a lakásunk. A mikrót is könnyen megtisztíthatjuk a citrom segítségével. Tegyünk egy fél citromot egy fél pohár vízbe, majd tegyük pár percre erős fokozatra a mikróba. A citromos gőztől feloldódnak a lerakódások, és a kellemetlen szagtól is megszabadulhatunk.

loading...