Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 5 súlyos hiba, amit mindenki elkövet takarítás során!

5 súlyos hiba, amit mindenki elkövet takarítás során!

Hirdetés

A por, bár sokszor igen láthatatlan az egész házunkat behálózza. Éppen ezért időnként, legalább 2-3 havonta érdemes egy mindent megmozgató hatalmas takarítást végezni. Portalanítsunk, de okosan. Nem árt tudni, hogy a portörlésnek is van egy tudománya, és, ha nem jól csináljuk többet árthatunk vele.

Ha nem törlünk megfelelően port, akkor a végén az egész visszaszáll a bútorokra, belopja magát a kárpitokba. Ilyenkor azt hisszük, hogy megvolt a nagytakarítás, minden tiszta, és közben mégsem. Nézzünk 5 szabályt, melyeket érdemes betartani,

Hirdetés

Tisztítsuk ki a porszívót

  • ha a porszívó szűrőrendszerét időnként nem tisztítjuk ki, akkor csökken a kapacitása. Sőt, egy idő után az is előfordulhat, hogy nem szívja, hanem kifele fújja a port. Itt akár a bacilusok, poratkák is megtelepedhetnek, így ezeket a porszívó használatakor visszajuttathatjuk a szőnyegbe. Tisztítsuk ki a tartályt, és a szűrőt is alaposan.

Szórjuk meg a szőnyeget egy kevés ecetes vizes oldattal porszívózás előtt

  • ettől a szőnyeg sokkal tisztább és higiénikusabb lesz, sőt a port is sokkal könnyebben el tudjuk távolítani.

Mikrószálas portörlő

  • ez sokkal jobban törli a port, és magában tartja, így mozgatásakor nem jut vissza ugyanarra a felületre a porréteg. Után egyszerűen rázzuk ki, és így tiszta lesz az egész lakás.

Párásítsuk a levegőt

  • ha párás a szoba levegője, sokkal hatékonyabban meg tudunk szabadulni a portól. Mielőtt nekifognánk porszívózni, vagy port törölni, néhány percig használjunk egy gőzölő gépet, párásítsunk. Utána szellőztessünk alaposan, és a függönyöket is rázzuk ki.

Ahol lehet, nedves mikrószálas törlőt használjunk

  • vannak bútorok, melyeket nem ajánlatos nedvesen törölni, de számos tárgynál megengedett a nedvesítés. A nedves ruha 200-szor hatékonyabban szíva magába a port.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...