Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Így élnek meg az emberek 5 napot elektromos kütyük és kommunikáció nélkül....

Így élnek meg az emberek 5 napot elektromos kütyük és kommunikáció nélkül. Te kibírnád telefon, internet és TV nélkül?

Hirdetés

Meddig lennél képes úgy élni, hogy nem kommunikálhatsz másokkal, hogy nincs mobilod és nincs kapcsolatod  világgal? Amikor ezt a kérdést felteszik az embereknek, általánosságban azt szokták felelni, hogy pár nap, egy hét vagy egy hónap. 

Egy brit tévéadó, a Channel 5 munkatársai úgy döntöttek, hogy kísérletet végeznek ezzel kapcsolatban. Meg akarták tudni, hogy mennyi időt bír ki egy ember teljesen egyedül. Kiderült, hogy még egy napot is csak kevesen.

Hirdetés

Hogyan is nézett ki ez az egész?

Felkértek néhány önkéntes jelentkezőt, hogy 5 napra felejtse el a kommunikáció minden formáját és töltsön el 5 napot egy speciálisan kialakított szobában. A szobában volt egy ágy, egy WC és 3 egyénileg választott nem elektromos eszköz. Sem TV, sem internet, semmi egyéb.

Charmayne, egy 28 éves diák be akarta bizonyítani magának, hogy ő ezt kibírja, ám pár óra elmúltával elunta magát, majd elkezdett sírni, ezután pedig kinyitott egy levelet, amit a férjétől kapott, bár csak a kísérlet kezdete után 2,5 nappal tervezett elolvasni. Pánikroham miatt még aznap elhagyta a szobát.

Sarah, egy 36 éves egyedülálló anyuka végigvitte az 5 napot, ám ez idő alatt szorongással küzdött és le is betegedett.

Geroge Lamb, televíziós műsorvezető eldöntötte, hogy szintén részt fog venni a kísérletben, ám 24 órával a kezdet után elhagyta a szobát, mivel azt sem tudta eldönteni, hogy nappal van vagy éjszaka.

Lucie, egy 28 éves blogíró letöltötte az 5 napot az önként vállalt magányában. Lefoglalta magát rajzolással és a kamerával való társalgással.

Miért olyan fontos a kommunikáció?

Az ember társas lény és nagyon fontos számára, hogy kommunikáljon a környezetével és kifejezze az érzéseit annak érdekében, hogy jól érezze magát. A kommunikáció hiánya depressziót, szorongást és pánikrohamot is eredményezhet.

Ezért van az, hogy ha szomorúak vagyunk, akkor felhívjuk egy szerettünket és már attól jobban leszünk, hogy elmondhattuk, ami bennünk lakozik, még ha nem is találtunk megoldást a problémára.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés