Kezdőlap OTTHON LAKBERENDEZÉS 5 kaktusz fajta, ami gyönyörű virágot hoz és lehetetlenség kipusztítani őket!

5 kaktusz fajta, ami gyönyörű virágot hoz és lehetetlenség kipusztítani őket!

Hirdetés

Ebben az évben kaktuszok, és pozsgások divatja van, ha igazán trendi akarsz lenni, szerezz be egy párat belőlük. Tedd őket kis betonkaspóba, és varázsold a lakásod otthonná.

5 olyan kaktuszt mutatunk, melyekről biztosan nem gondoltad volna, hogy ilyen csodálatos viráguk van. Melyik a kedvenced?

Hirdetés

A kaktusz az erő, és a túlélés szimbóluma. Ha egyszer beszerzel egy pár darabot, könnyen azon kaphatod magad, hogy kezd kaktuszerdővé alakulni a lakásod.

A kaktuszok eléggé igénytelenek, éppen ezért nem nagyon lehet annyira elhanyagolni őket, hogy elpusztuljanak. Viszont, ha eléggé odafigyelsz rájuk, és még egy kevés tápot is juttatsz nekik, akkor gyönyörű virágokkal fognak megörvendeztetni.

Echinocereus knippelianus

Mexikóból, sziklás, félárnyékos hegységből származik. 2000 méter magasan él, nagyrészt fenyőfák alatt. Fontos számára a félárnyék, és a megfelelő termőtalaj, ezeken kívül mondhatni teljesen igénytelen.

6 cm átmérőjű rózsaszínes virágokkal örvendeztet meg, ha biztosítjuk számára a megfelelő életkörülményeket.

Pterocactus tuberosus

Észak-Argentínából származik, a vékonyka, nem túl mutatós nyúlvány egyetlen hatalmas gumóból nő ki, a csúcsán pedig csodaszép sárgás virág található. Imádja az erős napfényt, nyáron nyugodtan lehet olyan erkélyekre tenni, ahol semmi más nem marad meg.

A napsütés azért fontos számára, mert különben nem gyönyörködhetünk szép sárga, rózsaszín, vörös, vagy fehér színben pompázó virágaiban.

Turbinicarpus

Ez a kaktuszfajta egészen biztosan sokak számára ismerős. Mexikóból származik ez az aprócska kaktusz, eredeti élőhelyén sziklás, mészköves, más növény számára már szinte elviselhetetlen talajban kapaszkodik. A pici 1-5 cm közötti kaktusz tündéri rózsaszín vagy fehér virágokkal örvendeztet meg, de a puha tüskéi is különböző színűek lehetnek.

Karácsonyi kaktusz

Na ez aztán tényleg a legtöbb otthonban megtalálható, csak éppen van akinél nem igazán akar virágba borulni. Ez minden bizonnyal azt jelzi, hogy nem biztosítjuk számára a megfelelő körülményeket. Nyáron kevés vízre, és kevés tápanyagra van szüksége, télen pedig lehetőleg tartsuk egy nem túl meleg helyen. A 22 fokot ne haladja meg a hőmérő higanyszála.

Echinopsis eyriesii

Nagyon elterjedt kaktuszfajta mifelénk is, könnyen tartható, és gyönyörű hófehér virágai vannak. A hosszú szárú, nagy tölcsérbe végződő impozáns virágok tavasz végén, nyár elején nyílnak, és csupán 1-2 napig örvendeztetnek meg.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...