Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 4 trükkös módszer, amivel a kopott, több éves bőr cipőid ismét újak...

4 trükkös módszer, amivel a kopott, több éves bőr cipőid ismét újak lesznek!

Hirdetés

A fordított bőr cipőket sokszor nagyon nehéz megtisztítani, főleg, ha olyan foltok lesznek rá, melyektől nehezen lehet megszabadulni. Azonban foltos cipőben senki sem fog szívesen kimenni az utcára. Ha azt szeretnéd, hogy foltmentesek legyenek a cipőid, próbáld ki az alábbi módszerek valamelyikét.

 

Hirdetés

1.A fordított bőr cipőket például minden este meg kell tisztítani. Ehhez használhatsz egy puhább kefét, mártogasd szappanos vízbe (néhány csepp ammóniát is adj hozzá), és azzal dörzsöld át a cipőt. Ezután töröld le egy kevés hideg vízzel, és hagyd, hogy szobahőmérsékleten megszáradjon. Soha ne erőltesd a folyamatot hajszárítóval.

2.Ha a fordított bőr lekopott bizonyos helyeken, és ott jobban elkezdett csillogni a cipő, akkor is az ammónia lesz a segítségedre. Márts egy vattakorongot ammóniába, és dörzsöld át a problémás területet. Száradás után radírral is átdörzsölheted.

3.A foltokat a fordított bőr cipőről ecettel, vagy hintőporral is eltávolíthatod. Csak a kritikus felületre alkalmazd az ecetet, vagy a hintőport. Hagy állni néhány órán keresztül, majd egy puhább kefével dörzsöld át.

4.A cipő nagyon piszkos részeit tejjel könnyen ki tudod tisztítani. Egy fél csésze tejjel keverj el 2 csepp ammóniát, és 1 teáskanál szódabikarbónát. Ezzel spricceld be a felületet, majd egy kis idő múlva töröld le.

A fenti módszereket kezdetben csak egy kis, láthatatlanabb felületen próbáld ki, majd ha bevált, alkalmazd.

Hirdetés