Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS 4 nagyon furcsa ok, amiért feljönnek rád a plusz kilók!

4 nagyon furcsa ok, amiért feljönnek rád a plusz kilók!

Már gyakorlatilag mindent kipróbáltál, de a kilók még mindig csak gyarapodnak, ahelyett, hogy csökkennének? Vajon miért nem sikeresek az erőfeszítéseid?

Elárulunk néhány okot, amelyek meglepő módon szintén okozhatnak súlygyarapodást.

A vas lehet a bűnös

A vassal kapcsolatban jellemzően arról szokott szó esni, hogy túl keveset fogyasztunk belőle, ezért hiánybetegség alakul ki, ami vérszegénységgel és fáradtsággal jár. Nos, van az a helyzet is, hogy valaki túl sokat fogyaszt belőle, ha napi rendszerességgel sok húst és belsőséget eszik meg. Ennek következtében nő a vasbevitel, amely növeli a szervezetben az éhséghormon szintjét. Emiatt éhesebbek leszünk és többet eszünk annál, mint amire valóban szükségünk volna.

Kapcsolati gondok

Legyen az baráti-, munka-, rokoni- vagy párkapcsolat, komolyan rá tudja nyomni a bélyegét az ember mindennapjaira, ha valamilyen konfliktushelyzet áll fenn két ember között. Jobb, ha minél hamarabb megoldást kerestek a problémára, ugyanis egy tanulmány szerint a kapcsolati konfliktusok miatt a szervezetben az éhséghormon szintje meg tud emelkedni, ennek pedig már tudjuk, hogy mi lehet a következménye. Valljuk be, senki nem ette még degeszre magát salátával és párolt hússal, amikor lelki mélypontra jutott.

A mai ételek valóban károsabbak

Azok az élelmiszerek, amelyek ma már elérhetőek számunkra, szinte ismeretlenek voltak a nagyszüleink, de még mondhatni a szüleink számára is. Nagy energiatartalmú, könnyen emészthető italokkal és ételekkel tömjük magunkat, amellett pedig kevesebbet mozgunk, mint egykor felmenőink. A lehető legrosszabb kombináció, ami a jelenkor egyik átka. Nehéz kiszakadni ebből a mókuskerékből, de ha kicsit tudatosabbak vagyunk az életmódunkat illetően, akkor sikerülhet.

A genetika az oka mindennek?

Ezzel sokan és sok dologgal kapcsolatban nagyon szépen tudnak takarózni. “Én a genetikám miatt nem tudok lefogyni.” Azok, akik ezzel a frázissal szoktak élni, könnyen lerázzák magukról a felelősséget és folytatják tovább azt a fajta életmódot, ami valójában a túlsúlyuk oka. Mindenki képes lefogyni, de azt valóban akarni is kell. Ugyanakkor egy tanulmány kimutatta, hogy azok, akik a genetikájukat hibáztatják az extra kilókért, sokkal hajlamosabbak a hízásra.

tudasfaja.com

loading...