Kezdőlap OTTHON LAKBERENDEZÉS 3 szobanövény, ami mindent túlél, mi mégsem ismerjük őket

3 szobanövény, ami mindent túlél, mi mégsem ismerjük őket

Ha te is vágysz arra, hogy a lakásodban szobanövények legyenek, de valahogy még egyik sem maradt hosszabb ideig életben, akkor erről a 3 szobanövényről tudnod kell!

Szobai szanszeviéria vagy anyósnyelv

Bármilyen szobában megélnek, csupán napfényre és melegre van szükségük. Tűrik a száraz levegőt is, tehát panelba is kiválóak. Nem igényelnek sok vizet, csak akkor szabad öntözni őket, ha a földjük már kiszáradt – tavasszal elég, ha 10 naponta felkeresed egy kis vízzel, télen pedig ennél is ritkábban, havonta egyszer szükséges.

Ráncos törpebors

Valamennyire világos, nem túl napos helyen nagyon jól fogja érezni magát. Vízzel sem kell elárasztani, elég, ha kissé nedvesen tartod a földjét, télen pedig még annál is kevesebb öntözésre van szüksége. Lassan növekszik, nagyon nyugodt, a fürdőszobában kifejezetten imád lenni, hiszen kedveli a párás környezetet. Egy jó tanács: óvd a huzattól!

ZZ pálma

A Zamioculcas a kontyvirágfélék családjának egyik nemzetsége, melynek egyetlen faja a Zamioculcas zamiifolia, vagyis a ZZ. Nincs elterjedt magyar neve, de gyakran hívják „ZZ-pálmának”, „zaminak”, „legényvirágnak” is. Nagyon mutatós kis növényről van szó, ami ugyanakkor elég igénytelen, szóval nem kell vele naphosszat foglalkozni. Meleg hőmérséklet (18-24 fok) mellett egész évben prímán növekszik, tűri a szárazságot, a kevés fényt és több éven keresztül is virágzik. 10-14 naponta szükséges öntözni, és célszerű megvárni, hogy a talaj kiszáradjon két locsolás között. A direkt napsütéstől azonban óvd, mert azt nagyon nem szereti.

 

loading...