Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 25 éves korában örökbe fogadott egy fogyatékos gyermeket. A legelső fürdetésnél valami...

25 éves korában örökbe fogadott egy fogyatékos gyermeket. A legelső fürdetésnél valami különöset talált a fején…

Rosanna Maidana (Santa Fe, Argentína) éppen játszott a kétéves fiával, Renzoval egy füves területen, amikor az egyik pillanatban a gyermeke egy ló után futott. Az állat megijedt, és hirtelen a kisfiú felé indult. Úgy nekiszaladt a fiúnak, hogy a feje megsérült.

 

Lassan történt minden, de Renzo koponyája beszakadt, és a lehető leggyorsabban el kellett jutni a legközelebbi kórházba.

Rosanna folytatta a beszélgetést a fiával, hogy nehogy esetleg kómába essen.

A sürgősségi osztályon a fiún CT-t csináltak, hogy meghatározzák a károsodás mértékét.

Sajnos nem jó hírt adtak az orvosok: Renzo súlyos fejsérülést szenvedett, és soha többé nem lehet már ugyanaz.

A kiterjedt neurológiai károsodással a fiút orvosi lélegeztető segítségével tudták életben tartani. A borzalmas incidens miatt, Renzo különleges igényű gyermeknek minősül.

A következő években Rosanna és fia rendszeres látogatói voltak a kórháznak. Renzo egyik vizsgálatánál Rosanna észrevett egy fiút egy nővér kíséretében, akinek hasonló problémái voltak, mint a fiának.

Furcsának tűnt neki, hogy ez a gyerek egyedül volt, és nem voltak jelen a családtagjai, ezért megkérdezte, ki ő.

Ekkor ismerte meg Axel Figueroa történetét: egy fiatal fiú idegrendszeri problémákkal, akit a szülei elhagytak.

Mint Renzo, Axel átlagos gyermek volt két éves koráig. A biológiai anyja és párja azonban bántalmazta őt, amitől agyi sérülései lettek. Mélyen megérintette Rosannát Axel esete, és nem tudta kiverni a fejéből: “Attól a pillanattól kezdve, amikor először megláttam, csak rajta járt az eszem, és haza akartam hozni. Soha nem tudtam megérteni, hogy egy anya hogyan hagyhatja el a gyermekét” – mondta az argentin nő. Bár keveset tudott Axelről, tudta, hogy egy árvaházban él, ahol általában különleges igényű gyermekek élnek.

Fiatal kora ellenére, a 25 éves Rosanna egy dologban biztos volt: Axelt örökbe kell fogadnia, hogy legyen neki családja, amit megérdemel. Mivel Renzo mellett volt egy másik hároméves fia, kért a szüleitől egy kis segítséget. Együtt megcsinálták az Axel örökbefogadásához szükséges papírmunkákat, de nehézségekbe ütköztek, mivel egyedülálló anya volt.


Egy évvel az Axel örökbefogadásának megkezdése után Rosanna életében bekövetkezett a hatalmas tragédia: Renzo meghalt. “Amint elkezdtem jobban érezni magam, megértettem, hogy a fájdalmon túl egy gyerek vár egy családi otthonra” – mondta Rosanna. Aztán minden energiáját beleadott, hogy megpróbálja örökbefogadni Axelt. Rosanna rengeteg formanyomtatványt töltött ki, és számos pszichológiai vizsgálatnak vetette alá magát. Szerencsére az erőfeszítése kifizetődött, mert 2014 augusztusában végül Axel hivatalos anyja lehetett.

Azóta Rosanna, Axel és a másik fia boldogan élnek egy családként. Köszönhetően Rosanna hihetetlen jóakaratának, Axel nem maradt egyedül, és egy szerető családdal élhet, hogy megkapjon minden szükséges szeretetet. “Amikor megfürdettem, észrevettem, hogy a koponyája egy része hiányzik, és azon gondolkodtam, hogy egy 2 éves gyereket hogy üthetnek meg így, aminek ilyen drasztikus következménye lesz.” – mondta Rosanna.
A nagy szívének bemutatásán túl Rosanna tisztában van vele mennyi nehézség vár rá, amikkel a szülők szembesülnek a fogyatékos gyermekekkel. Sokan közülük árvaházakban élnek, és nem kapják meg azt a szeretetet, amelyet megérdemelnének. Axel volt az egyik szerencsés, de sokan várnak családra. Reméljük, hogy az emberek követni fogják Rosanna példáját!

Forrás:buzzblog.eu

loading...