Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS 226 kg volt! 40 évesen eldöntötte, hogy lefogy. Ha meglátod hogy néz...

226 kg volt! 40 évesen eldöntötte, hogy lefogy. Ha meglátod hogy néz ki most, elakad a lélegzeted!

A túlsúly és az elhízás egy olyan spirálba tudja lehúzni az embert, amiből úgy tűnhet, hogy nincs menekvés. A depresszió és az alapvető negatív hangulat miatt még egyszerűbb az evéshez fordulni megnyugvásért, ami csak nagyobbra duzzasztja a problémát.

 

Az olyan fokú elhízás, ami már a mindennapi cselekedetekben és a szeretteinkkel való közös programokban is akadályoznak, nagyon kellemetlen érzés, de a régi szokásokkal legalább ilyen nehéz felhagyni.

Amikor Jared Mollenkopf 40 éves lett, 226 kg-t nyomott.

Egészségtelen és boldogtalan volt és egyszerűen belefáradt abba, hogy úgy létezzen tovább, ahogyan addig. A munkában is romlott a teljesítménye és ahhoz is fáradt volt, hogy 8 órát üljön egy helyben a gépe előtt. Egyre nagyobb ruhákat kellett vásárolnia, amelyek már az XXXL kategóriába tartoztak.

Jared rájött, hogy változásra van szüksége

“Egész életemben kövér voltam. Minden egyes nap nagyobb súllyal ébredtem, mint amivel előző nap nyugovóra tértem. Ez tény volt, amit úgy éreztem, el kell, hogy fogadjak.” – írta Jared a blog bejegyzésében.

Habár tudta, hogy az elhízás a problémái forrása, mégsem változtatott.

“Nagyon sokáig a szándék sem született meg bennem a változtatásra. Tudtam, hogy ha leülök és befalok egy doboz fánkot, akkor még kövérebb leszek, a hátam még jobban fájni fog és még nehezebb lesz mozognom.”

Aztán elérkezett Jared 40-ik születésnapja és valami bekattant. Eldöntötte, hogy ennyi, elég volt! Elkezdett tornázni, helyesen táplálkozni és fogyni.

A sikere fő alapja egy speciális jógatípus volt, amely a tradicionális jógát kombinálja a rehabilitációs tornával. Ez a mozgásforma kíméletes az ízületeknek, de ugyanakkor segít fogyni és izmot építeni.


Habár a kezdet nagyon nehéz volt, Jared nem kedvetlenedett el. Mindössze 9 hónap alatt majdnem 90 kg-ot fogyott.

Ekkor találkozott a jógamesterrel, Joseph Falkinburg-gal. Amikor Jared elmesélte, hogy az átalakulása egyik fő mozgatója a fent említett jóga volt, Joseph alig akart hinni a fülének.

Jared dokumentálta a fejlődési folyamatát Joseph weboldalán és 9 hónappal később megkérték, hogy vegyen részt a jóga videókban, amelyeket forgatnak. A története bárki számára inspirációként szolgál, aki súlyfelesleggel küzd.

Jared a videóit egy ősi kínai mondással szokta zárni:

“Az ezer mérföldes út is egyetlen lépéssel kezdődik.”


tudasfaja.com

loading...