Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 19 nappal a születése után meghalt a kisfiú, mert az anyja valamit...

19 nappal a születése után meghalt a kisfiú, mert az anyja valamit rosszul csinált

Mindenki, aki valaha szült, tudja, mekkora a nyomás az újdonsült anyukán, hogy kisbabáját szoptassa. Mindenhonnan azt hallja, a csecsemő számára az anyatej a legjobb. Ezért aki nem tudja szoptatni kisbabáját, “szaranyának” érzi magát.

Hogy ez hova vezethet? Erre Jillian Johnson szívszorító története mondja meg a szomorú választ. Jillian Johnsonnak öt éve született egy egészséges kisfia, aki 19 nappal a születése után éhen halt.

Jillian az anyatejes táplálást mindennél előbbre valónak tartotta. – Ha csak egyetlen cumisüveg tápszert adtam volna neki, még életben lenne. Bárcsak visszamehetnék az időben. Szeretném, ha mások nem követnék el ugyanazt a hibát, amit én. Egyetlen édesanya se érezze azt, amit én minden egyes nap érzek. Az űrt, amit a szívemben érzek, semmi sem töktheti be” – mondta a People magazinnak adott interjúban Jillian.

Jilliant és kisfiát két nappal a szülés után hazaengedték a kórházból annak ellenére, hogy Landon a születési súlyának 9,7%-át elveszítette. Az asszony folyamatosan próbálta szoptatni kisfiát, de a teje nem indult meg. Tizenkét órája sem voltak otthon, amikor a kisfiú szíve megállt dehidratáció miatt. Landon az újszülött intenzív osztályra került, de tizenöt nappal később lekapcsolták az őt életben tartó készülékekről.  A halál oka: dehidratáció okozta szívleállás.

– Fogalmam sem volt, hogy nincs elég tejem. Ha lett volna, a kisfiam még életben lenne, mert nem haboztam volna, és adtam volna neki tápszert. Szeretném, ha mindenki tudná, hogy bár az anyatejes táplálás a legjobb az újszülött számára, de abban sincs semmi rossz, ha tápszert adsz neki az első néhány napban, amíg a tej be nem indul. A férjem azt mondta, ő gondolt néha arra, mi lenne, ha adnánk Landonnak tápszert, de nem akart benne “kárt” tenni – fejezi be szomorú történetét a gyászoló édesanya.

Az anyatejes táplálás valóban jobb a baba számára, mint a tápszer, de bizonyos jelekből látható, ha a baba számára nem elég az anyatej. Ha az egy naposnál idősebb csecsemőnek nincs 3 óránként teli pelenkája (nem pisil), akkor az a csecsemő dehidratált. Ez kiszáradás pedig akár a baba halálához is vezethet – ahogy Jillian és Landon példája mutatja.

(people.com)

loading...