Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 15 trükk átlátszó körömlakkal, amitől leesik az állad!

15 trükk átlátszó körömlakkal, amitől leesik az állad!

Ha van olyan dolog, aminek nincs híján az internet, azok a körömlakk szakértők. Szívesen osztják meg művészi tehetségüket, márkahűségüket és az újdonságokról szóló információkat. Ha valóban kutakodsz utána, akkor rengeteg tippet találhatsz az körömlakkok használatára.

 

Mint kiderült, a körömlakk nem csak a körmökre való. Még a nagy manikűrösök álla is leesik majd a következő tippek láttán. Lássuk, mi mindenre lehet még használni a körömlakkot, azon kívül, hogy a körmünkre kenjük.

Rovarcsípés enyhítés

Fogj egy átlátszó körömlakkot és kend be vele a csípés helyét, így megállíthatod az őrüt viszketést.

Dekoratív festék

Gondolt már arra, hogy a körömlakk egy miniatűr festékdoboz? Lényegében az is. Akár egy házszámot is lefesthetsz vele, de nagyon ügyesen lehet vele festékhibákat javítani műanyag felületeken, cipőkön vagy bármilyen felületen, amihez találsz színben passzoló lakkot.

Autó festék javító
Ha az autódon apró csíkok vagy karcolások vannak, akkor könnyen elfedheted a színben hozzá illő lakkal.

Jelölő pöttyök

Ha több kulcs is van a kulcscsomódon, akkor használj színkódot rájuk, hogy meg tudd különböztetni őket. Erre tökéletesen alkalmazhatók a különféle színű körömlakkjaid. Nem fog egyhamar lekopni róluk. Ha mókás kedvedben vagy, akár az egész kulcsot befestheted vele.

Fűzd be a cérnát

Kend be átlátszó körömlakkal a foszlott cérna végét, hagyd megszáradni, majd fűzd be a tűbe. Ez a manuális és a gépi varrásnál is ugyanúgy alkalmazható tipp.

Borítékzáró
Ha nem kedveled a boríték ragasztójának ízét, akkor fogj egy átlátszó lakkot, húzd végig a boríték ragasztócsík részén és zárd le a szokásos módon.

Gomb rögzítő

Ha megfoszlott a gombon a cérna, akkor fogd az átlátszó lakkodat és kend át vele a gomb elülső felszínét és a hátsót is. Ha megszárad, segít helyben tartani mind a cérnát, mind a gombot.

Javítsd meg az ékszereket

Mivel jó ragasztó tulajdonsággal is rendelkezik, meg tudod javítani vele széthullott ékszereidet. Ha kiesett egy strassz darab a nyakláncodból vagy a fülbevalódból, semmi gond. Kend be átlátszó lakkal és helyezd vissza, majd hagy megszáradni.

Rögzíts vele kis csavarokat

A szemüvegen vagy egyéb tárgyakon, mint órákon vagy fényképezőn található kisebb csavarokat rögzíteni tudod átlátszó körömlakkal. Egyszerűen kend be őket a lakk ecsetével, vagy ha még kisebb eszközre van szükség, akkor egy fogpiszkálóval.


Előzd meg a rozsdagyűrűk kialakulását

Zavart már valaha, hogy a tisztítószeres, hajlakkos vagy borotvahabos flakon rozsdanyomot hagyott a felületen? Kend be az alját átlátszó lakkal és ezt a problémát fel is számolhatod.

Fém ékszerek

Vannak olyan fém ékszerek, amelyek hajlamosak elszíneződni vagy bőrrekciót kiváltani. Ha átlátszó körömlakkal bekened őket, akkor ennek a problémának búcsút inthetsz. A lakk bevonatot fog képezni a bőröd és a fém anyaga között.

Folyékony kötés

Papír vagy kés okozta kisebb vágások esetén a körömlakk vízálló tapaszként használható. Ha nincs a kezed ügyében vízálló tapasz, akkor az átlátszó körömlakkot használhatod erre a célra.

Vízálló gyufák

Ha kempingezni készülsz, és nem szeretnéd, hogy egy váratlan esőzés eláztassa a gyufáidat, akkor érdemes bekenned a fejüket átlátszó lakkal, így a víz nem tehet kár bennük.

Szemölcsök a talpon
A szemölcsöket vírus okozza, amelynek oxigénre van szüksége a túléléshez. Elvághatod az oxigén útját, ha bekened a szemölcsöt átlátszó körömlakkal. Ha erre a célra használtad a lakkot, akkor másra már ne alkalmazd.

Körömlakk eltávolító

Amikor azt veszed észre, hogy kifogytál a körömlakklemosóból, akkor használhatsz átlátszó lakkot. Kend fel az eltávolítani kívánt lakkra, várj 30 másodpercet és töröld le a még nedves lakkot. Ezt párszor megismételve teljesen el tudod távolítani a régi lakkréteget is.

tudasfaja.com

 

loading...