Kezdőlap AKTUÁLIS 14 megyére első és másodfokú riasztás van életben – Ha itt élsz,...

14 megyére első és másodfokú riasztás van életben – Ha itt élsz, légy óvatos!

Éjjel egy mediterrán ciklon érte el hazánkat, ami rengeteg csapadékot hozott magával.

A mediterrán ciklon többféle halmazállapotú csapadékkal érkezett meg Magyarországra. Nyugaton már reggel óta intenzív a havazás, van, ahol már 15 centiméter vastag a hótakaró – adta hírül az Időkép.

Elsőként Szombathelyről jelentették, hogy már egészen télies állapotok uralkodnak, de mostanra több Vas megyei települést – például Szentgotthárdot és Kőszeget – is elborított a hó, ami nagy pelyhekben, intenzíven hullik.

A ciklon egyre keletebbre mozdul, így az ország egyre nagyobb részében vált át az eső havazásra.

Több helyen – elsősorban a dunántúli és a középső tájakon – pedig ónos eső esik, ami veszélyessé teszi az utakon való közlekedést, több helyen már be is állt a forgalom, több baleset is történt.

Több megyére – is riasztást adtak ki ónos esőre, de a havazásra is első-, illetve másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Fejér megyékben narancssárga, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyékben pedig citromsárga riasztás van érvényben ma éjfélig.

Most még nyugaton húzódik a havazás és az eső határvonala, napközben viszont várhatóan egyre keletebbi tájakon is havazás veszi kezdetét.

A keleti és déli országrészben megmarad az esőzés.

loading...