Kezdőlap AKTUÁLIS 13. havi nyugdíjat kapnak a nyugdíjasok – Itt van Rétvári Bence bejelentése!

13. havi nyugdíjat kapnak a nyugdíjasok – Itt van Rétvári Bence bejelentése!

Hirdetés

Az elmúlt hat év alatt több mint 20 százalékkal emelkedtek idehaza a nyugdíjak. Ez a növekedés jelentősen nagyobb volt, mint a fogyasztói árak emelkedése, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára jelentett be.

Rétvári Bence államtitkár a Magyar Időknek nyilatkozott a 2011 és 2016 közötti nyugdíjak mozgásáról, a változásokról!Mindenképpen jó irányba változott a nyugdíjasok anyagi helyzete ezekben az években, hiszen a nyugdíjak megőrizték a reálértéküket, nagyobb összeggel nőttek, mint az infláció.

Hirdetés

A nyugdíjak ez alatt az 5 év alatt 20%-os emelkedésen mentek keresztül, míg az infláció ez alatt a az 5 év alatt mindössze 12% volt.. Ennek köszönhetően a nyugdíjasok egyhavi nyugdíjjal több pénzből gazdálkodhatnak.

Kiemelte: mindez azt jelenti, hogy a mostani kormány 6 év alatt visszaadta az elvett 13. havi nyugdíjat.

De mit is jelent ez a gyakorlatban >>> A nyugdíjasok idén is kapnak 13. havi nyugdíjat, de nem külön, egy összegben fogják megkapni, hanem a megemelt nyugdíjakban nyilvánul ez meg 12 hónap alatt.A nyugdíjasok lényegében megkapják a 13. havi juttatást, folyamatosan, nyugdíjtöbblet formájában.

Érezhetően nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke, nagyobb mértékben nőttek a nyugdíjak, mint amennyit a törvényileg előírt nyugdíjemelés megkívánt!

Elsőként a Portfolio számolt utána, hogy az elmúlt években mennyivel jártak jobban a nyugdíjasok annál, mint ami a törvényből fakadt. Már akkor rámutattunk arra, hogy a kormány hat év alatt (akkor még a 2016-os várható számokkal kalkuláltunk) visszahozta a 13. havi nyugdíjat és még annál is többet.

A cikk a portfolio.hu cikke alapján készült.

Hirdetés