Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 12 zseniális módszer nagytakarításhoz, amit sokan nem ismernek!

12 zseniális módszer nagytakarításhoz, amit sokan nem ismernek!

Hirdetés

Senki sem szeret különösebben takarítani, de, annak érdekében, hogy higiénikusak legyen a környezetünk, időközönként mégis meg kell tennünk. Létezik néhány olyan trükk, melyet érdemes elsajátítanod!

1.WC tisztítás

Merd ki a WC-kagylóból a vizet, majd töltsél bele ecetet. Ezután ragaszd le ragasztószalaggal a lefolyó nyílását, és húzd le a vécét. Hagyd így egész éjjel, és reggel látni fogod a különbséget, sokkal csillogóbb, és higiénikusabb lesz.

Hirdetés

2.Seprű

A seprű, és a felmosórongy nagyon hamar összekoszolódik, és tele lesz baktériumokkal. Időnként ezeket is ki kell alaposan fertőtleníteni. A seprűt előbb porszívózd ki, majd töröld át egy nedves ronggyal. Tölts fel egy vödröt vízzel, adj hozzá egy kevés mosogatószert, majd tedd bele a seprűt, és hagyd egy órán át ázni.

3.Porcelánkagyló

Szórd be szódabikarbónával a nedves kagylót, majd egy szivaccsal töröld át alaposan. Ezután mártsd a szivacsot hidrogén-peroxidba, és újra töröld át. Hagyd állni 20 percen keresztül, majd öblítsd le bő vízzel.

4.Párnák fehérítése

Tedd be a párnát a mosógépbe, majd adj hozzá fehérítőt, és mosogatószert. Mosd ki magas hőfokon, majd tedd ki a napra száradni!

5.Grillsütő, kályhalap

Rozsdás lett a grillsütő rácsa, vagy a kályhalap? Előbb töröld át alaposan mosogatószerrel, majd egy kevés víz és szódabikarbóna keverékéből készült pasztával. Hagyd 20 percig állni, majd mosd le bő vízzel, és szárítsd meg.

6.A sütő üveg lapjának tisztítása

Szórd be szódabikarbónával, majd a benedvesített törölközőre tegyél egy csepp mosogatószert, és ezzel borítsd be. Hagyd állni 20 percet, majd töröld le egy nedves szivaccsal a felületet, ezután egy száraz papírtörlővel.

7.Kanapé

A bőrkanapék kivételével bármilyen típusra alkalmazhatod. Keféld le egy tiszta, száraz kefével, majd szórd be szódabikarbónával, hagy állni 20 percet, majd alaposan porszívózd ki. Ezután egy nedves törölközővel töröld át.

8.Szőnyeg

Ha egy foltot veszel észre a szőnyegen, nedvesítsd be a szőnyeget, tegyél rá egy csepp mosogatószert, majd egy erősebb szálú kefével alaposan dörzsöld át. Hagyd állni 2-3 órát, majd miután átmostad egy nedves ruhával, szárítsd meg hajszárítóval.

9.Fürdőkád

A sárgás elszíneződésektől könnyen megszabadulhatsz, ha a szivacsra egy kevés körömlemosót teszel, és ezzel törölöd át a kádat. Ezután bő vízzel öblítsd le.

10. Padlócsempe

Először töröld le róla a port, majd tegyél egy szórófejes flakonba ecetet, és fújd be a szódabikarbónával beszórt csempét. Dörzsöld át egy kefével, majd töröld át egy tiszta, nedves ronggyal.

11.Redőnyök

Egy konyhai fogóra rögzíts szivacs-, vagy rongydarabot, és ezzel könnyen át tudod törölni a zsalukat.

12. A légkondi rácsa

Nyugodtan tedd be a mosogatógépbe, hiszen itt nagyszerűen meg fognak tisztulni a rács legeldugottabb részei is.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...