Kezdőlap EGÉSZSÉG 12 pont, ahol felhalmozódik a stressz az emberi testen

12 pont, ahol felhalmozódik a stressz az emberi testen

Hirdetés

Rengeteg ember tapasztal meg szűnni nem akaró fájdalmakat a testében, anélkül, hogy tudná a tényleges okát. Sok szakember egyetért abban, hogy a szorongás, idegeskedés és a stressz olyan izom összehúzódásokat vált ki, amelyek különféle fájdalmas tüneteket okoznak.

 

Hirdetés

A stressz egy természetes fizikai és mentális reakció a minket ért negatív, életet veszélyeztető impulzusokra. Mindenki megtapasztalja időnként és alapvető célját tekintve hasznos élettani folyamat.

Azonban ha rendszeresen, gyakran és hosszan fennáll, komoly károkat okozhat az egészségünkben. A krónikus stressz az általános testi és lelki jóllétünket negatívan befolyásolja. Ilyen módon a szervezetnek alig van ideje ellazulni, mondhatni állandó készenléti állapotban van.

A következőkben arról olvashatsz, hogy mely testtájakban akkumulálódhat a stressz és ezen részek fájdalma mit árul el az érzelmi állapotodról.

Fej

A fejfájás a gyakori aggódás eredménye. A legapróbb dolgokon is sokáig tudsz rágódni és nehezen kezeled a mindennapi akadályokat. Több alkalmat kell találnod relaxálása.

Nyak

Ez a fájdalom a mások iránti neheztelés, harag vagy ellenszenv jele. Ha sikerül megbocsátanod és elengedned valamit, akkor javíthatsz az állapotodon.


Vállak

Nagy valószínűséggel erős nyomás alatt érzed magad, ugyanakkor döntésképtelen vagy valamit illetően. Sokat dilemmázol és nem tudsz eredményre jutni. Kérj segítséget, ha úgy könnyebb.

Hát felső része

Legtöbb esetben ez annak a jele, hogy félsz szeretni, félsz, hogy nem viszonozzák az érzéseidet, esetleg attól tartasz, hogy nem értékelnek téged eléggé. Az őszinte kommunikáció a kulcs.

Derék

Ez a veszteségtől való félelem jele vagy valamilyen pénzügyi kérdéssel kapcsolatos probléma. Ne feledd, hogy nem a vagyonosság a boldogság kulcsa.

Könyök
Ez a fájdalom az ésszerűtlen makacsság eredménye. Ne állj ellen a változásoknak és tanuld meg elengedni, amit el kell.

Kezek

Ezt általában a magány érzése okozza. Próbálj meg többet kimozdulni a világba és új kapcsolatokat építeni.

Csípő

Azok, akik gyakorta félnek a változásoktól, tapasztalhatnak csípőfájdalmat.

Térdek

A nagy egóval rendelkező emberek jellemző fájdalma. Nézz körül a világban és vedd észre, hogy nem körülötted forog. Ne csak azt lásd meg, neked hol van szükséged másokra.

Vádli

Egy kapcsolatban jelen lévő birtoklási vágy és féltékenység miatti feszültség. Tanulj meg bízni a párodban, barátaidban és ne akard kontroll alatt tartani őket.

Boka

Egy túlpörgetett, pihenéstől mentes életmód, amelyben soha nem figyelsz a szükségleteidre, gyakran vezet bokafájdalomhoz.

Lábak

Gyakran előfordul a befásultság időszakában, amikor azt érzed, hogy minden a lehető legrosszabbul alakul. Próbálj az értékekre fókuszálni az életedben.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...