Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 11 leleményes mikrós trükk, ami egyszerűbbé teszi az életed

11 leleményes mikrós trükk, ami egyszerűbbé teszi az életed

A mikró egy olyan tipikus konyhai berendezés, amely minden háztartásban jelen van. Természetesen lehet benne ételt melegíteni, ételt készíteni és süteményt sütni, de itt nem áll meg a történet. Nem is gondolnád, hogy mennyi mindenre fel lehet még használni a mindennapok során.

 

 

Lássuk!

1 – Hagymavágás könnyek nélkül

Tedd be a hagymafejet 1-2 percre, majd csinálj mindent a megszokott módon és nem fogsz könnyezni, miközben szeled a hagymát.

2 – Frissítsd fel a kenyeret

Ha kiszáradt vagy szikkadt a kenyered, zsömléd, kiflid, akkor tedd be a mikróba 15-20 másodpercre.

3 – Több citromlevet!
A citrom puhább lesz, és jobban ereszti majd a levet, ha felhasználás előtt berakod a mikróba. 15 másodperc bőven elég a legmagasabb fokozaton.

4 – A fűszerek újra illatosak

Ha már régóta áll a konyhaszekrényben egy fűszer és úgy érzed, hogy elvesztette az aromáját, akkor tedd be 10 másopercre a mikróba és az egész konyhát beillatosíthatod vele.

5 – Zöldség és gyümölcs hámozás

Tedd be a zöldséget vagy gyümölcsöt maximum fokozaton 30 másodpercre, majd várd meg, hogy lehűljön. Sokkal egyszerűbb lesz meghámozni.

6 – Olvaszd meg kicsit a jégkrémet

Ha olyan kemény a jégkrém, mint a kő, akkor tedd be 5-10 másodpercre és sokkal élvezhetőbb lesz. Többre semmiképp, mert akkor már túl folyós lesz.

7 – Fokhagyma hámozás

Tedd be a fokhagymagerezdeket 15 másodpercre, maximum fokozatra. A héja könnyedén le fog válni és nem kell pepecselni vele.


8 – Csokoládé olvasztás

Nincs szükség egy rakás edényre és tűzhelyre ahhoz, hogy megolvaszd a csokoládét. Vegyél elő egy kerámia tálat, törd fel darabokra a csokit és tedd be 15 másodpercre a mikróba.

9 – Bab, lencse áztatás

Kihagyhatod az egész éjszakás áztatást és felválthatod egy 10 perces mikrózásra. A szemeket lepje el a víz, amiben legyen egy kevés szódabikarbóna.

10 – Újra folyós méz

Ha a mézed megkeményedett és azt szeretnéd, hogy újra folyós legyen, akkor tedd be nagyjából 2 percre a mikróba, de ne fedd le semmivel.


11 – Magok pirítása

Nem kell hozzá serpenyő, sem sütő. Tedd be néhányszor 2-3 perces szekciókra a mikróba a magokat. Minden alkalommal keverd át jól.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...