Kezdőlap EGÉSZSÉG 11 dolog, ami rákot okoz, mégis ott van a hálószobádban!

11 dolog, ami rákot okoz, mégis ott van a hálószobádban!

Az egészséges élethez hozzátartozik az egészséges környezet. Éppen ezért oda kell figyelnünk, hogy például milyen tisztítószereket használunk, hiszen az erős vegyszerek káros egészségügyi következményeket okozhatnak.

A hálószoba is nagyon fontos helyszín, ezért most eláruljuk, hogy mi az 11 rákkeltő tényező, amelytől sürgősen meg kell szabadulnunk.

Használjunk organikus anyagokból készült párnákat

Az emberek többsége úgy gondolja, hogy a gyapottból készült párnák egészségesebbek, mint a szintetikus anyagból készült párnák, csak az igazság az, hogy a gyapott termelés során 25 százalékban alkalmaznak rovarirtó szereket, és 14 százalékban pedig gyomirtót. Éppen ezért, ha tehetjük, vásároljunk olyan párnákat, huzatokat, amelyek teljes mértékben organikus alapanyagokból készülnek.

Szabaduljunk meg a szintetikus huzatoktól

A műanyagokból készült anyagok, mint a pizsamák, a lepedők, párna-, vagy paplan huzatok hő hatására műanyag molekulákat, vagy a hormonzavarokat okozó formaldehidet bocsájtanak ki. Ebben az esetben érdemes természetes anyagokból készült textíliákat használni.

Az alsóneműket is cseréljük le

Az ilyen ruhadarabok többségénél, az előállítás során gyakran használnak szenet, kőolajat, és olykor még teflon anyagot is, hogy tartósabbá tegyék a szálakat. Ezek az anyagok viszont beszívároghatnak a szervezetünkbe, ahol komoly elváltozásokat idézhetnek elő.

Ne tartsunk műbőrből készült kanapét a hálóban

A műbőrből, vagy bőrutánzatú PVC-műanyagból készült ülő alkalmatosságok azért veszélyesek, mert olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek károsan érinthetik a belső elválasztású szervek működését. Mondanunk sem kell, itt is csak a természetes borítású bútorok jöhetnek szóba.

A szőnyegekre is figyeljünk

A szőnyegek azért nem túl jók, mert légzési panaszokat, allergiás reakciókat okozhatnak, vagy pedig felerősíthetik az asztmás rohamokat, hiszen nagyon sok porrészecske és atka képes felhalmozódni a szövetek között. Ezért ha tehetjük, fából készült padlóval, vagy csempével burkoljuk a hálószobánkat, amit könnyű tisztán tartani is.

Természetes anyagokkal fessünk ki

Meszelés, vagy festés során a hálószobánkat csak természetes festékkel fessük ki, mert a többi anyag káros kémiai elemeket tartalmaz, így súlyos problémákat is előídézhetnek, mivel a háló levegőminőségét mérgezik folyamatosan.

Ne menjünk kinti cipővel be a hálóba

Ennek egyszerű a magyarázata: ha nem megyünk be kinti cipővel a szobába, kisebb az esélye annak, hogy baktériumokkal, vírusokkal háljunk együtt.
Iktassuk ki az elektromos kütyüket a hálóból

Az elektronikus eszközök megzavarják az idegrendszer működését, így az egész szervezet képtelen lesz lecsillapodni, ezért másnap sokkal nehezebb lesz az ébredés.

Terítsük le egy természetes anyagból készült takaróval a matracot

Akár ki is cserélhetjük a fekhelyünket, olyanra, amely nem tartalmaz káros összetevőket, de ha mégis, akkor vonjuk be természetes anyagból készült huzattal.

Vásároljunk légszűrőt

Ez azért jó, mert megtisztítja a hálószoba levegőjét, így rendesen ki tudjuk majd aludni magunkat. Olyan készüléket vásároljunk, amelyik nem tartalmaz ózont.

A sötétítők is készüljenek természetes anyagból

Semmiképp sem használjunk olyan sötétítőket, amelyek gyártása során káros kémiai adalékanyagokat alkalmaztak fel. Inkább használjunk fából készült redőnyöket.

Szerző: tudasfaja.com

loading...