Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 végzetes hiba, mely tönkreteszi a ruhákat a mosógépben

10 végzetes hiba, mely tönkreteszi a ruhákat a mosógépben

Mindannyian megtanultuk a mosógépen a legalapvetőbb programokat használni, azonban van néhány olyan dolog, amit eddig senki nem mondott el a mosással kapcsolatosan. Ha te is azt tapasztalod, hogy a ruháid hamar tönkremennek, gyűröttek lesznek, roncsolódnak, akkor lehetséges, hogy az alábbi hibákat elkövetted.

1.Szünetet tartasz a mosások között

Mielőtt elindítanád a második mosást nem kell szünetet tartani. Így már be van melegedve a gép, és nem fog annyi energiát fogyasztani.

2.Vízkőoldó

Csupán mosószert, és öblítőt használsz? Itt az ideje, beiktatnod egy kis vízkőoldót is, mert különben nagyon levízkövesedik a gép. A vízkőoldó helyett akár ecete is használhatsz. Töltsd fel a mosószeres fiókot 9%-os ecettel, és indítsd el a leghosszabb programot. Mikor lejárt indítsd el a legrövidebb programot, ezzel megtisztul a gép az ecettől, és a felázott vízkőtől is.

3.Cipzárok és gombok

Mosás előtt a cipzárt fel kell húzni, és be kell gombolni a gombokat, hogy ne roncsolják a többi ruhát. Ha nyitva hagyod, könnyen beleakadhatnak a vékonyabb ruhákba.

4.Foltok előmosása?

Jobb, ha mosás előtt nem dörzsölgeted a foltokat, mert különben könnyen kivékonyodik az anyag azon a helyen. Bízd a mosógépre a mosást. Inkább áztasd be egy kevés folttisztítóba, és utána máris mehet a mosógépbe.

5.Fél pár zokni

Ez az egyik leggyakoribb probléma, hogy mosás után csak az egyik pár zoknink kerül elő. Felragadhat a mosógép oldalára, vagy becsúszik a gumitömítés közé. Tedd a zoknikat egy kis mosózsákba.

6.Fürdőruhák mosása

Soha ne tedd a mosógépbe őket, csak kézzel, és hideg vízzel mosd.

7.Túl sok mosószer

Ha a ruhák túl piszkosak, akkor sem kell több mosószert tenni a gépbe. Ezzel csak azt éred el, hogy vissza fogja nyomni a habot.

8.Teniszlabda

Ha töltött dzsekit akarsz mosni, használj 2 teniszlabdát a mosáshoz, ezek segíteni fognak abban, hogy a töltelék friss, könnyed maradjon, ne verődjön össze az egyik sarokba.

9.Mosózsák

A kisebb, és kényesebb dolgokat, mint pl. a melltartók, bugyik, zoknik, harisnyák, mindig tedd mosózsákba. Így sokkal jobban meg tudod kímélni őket, és nem deformálódnak el.

10. Mosógéptartó fiók

Ne felejtsd el kimosni a mosógép fiókját. Ha benne marad az öblítő, és a mosószer, akkor könnyen megpenészedik, és eldugaszolja.

tudasfaja.com

loading...