Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 titkos módszer, ami megszünteti a hűtőben lévő kellemetlen szagokat! Már régóta...

10 titkos módszer, ami megszünteti a hűtőben lévő kellemetlen szagokat! Már régóta használom őket!

Ha kinyitjuk a hűtőszekrény ajtaját, és megcsap egy kellemetlen szag, máris elmegy az étvágyunk. Időközönként érdemes egy alaposabb nagytakarítást végezni a hűtőben is. De ezenkívül folyamatosan gondoskodjunk arról, hogy ne tudjanak megtelepedni benne a kellemetlen szagok.

1.Helyezzünk a hűtőbe egy kis tálkát, majd öntsünk bele aktív szénport. Egy éjszaka alatt a szén magába szívja az összes kellemetlen szagot. Hogy fenntartsuk a hűtő frissességét tartsuk mindig benne a kis szenes tálkát. Néha cseréljük a szenet. Ha 170-180 fokra felmelegítjük a sütőben a szenet, akkor még egyszer tudjuk majd használni.

2. Töröljük át a hűtő belsejét egy ecetes ronggyal, majd tegyünk a polcra néhány órára egy kis csészébe ecetet.

3.Keverjünk el 1:1 arányban vizet, és ammóniát, töröljük át a keverékkel a hűtőt. Utána hagyjuk egy órát nyitva a kihúzott hűtő ajtaját, hogy el tudjon illanni a kellemetlen ammónia szag.

4.Pirítsunk meg egy kevés kávészemet, majd tegyük a hűtőbe egy lapos tányérra. A frissen pirított kávé elnyomja a kellemetlen illatokat.

5.Használhatjuk a lefőzött kávé, vagy akár kávézaccot is a hűtő szagtalanítására. Ilyenkor pakoljunk ki, és húzzuk ki a konnektorból a hűtőt.

6.Tegyünk egy kis tálkába szódabikarbónát, és így könnyen meg tudjuk előzni a kellemetlen szagok kialakulását. A szódabikarbónás tálka mindig legyen ott a hűtőpolcon.

7.Ha száraz kenyér héjat tárolunk a hűtőben, akkor ez is magába szívja a kellemetlen szagokat. Ugyanilyen hatása lehet egy darab sajtnak, almának, vagy nyers krumplinak is.

8.A teafilter is nagyon jó megoldás lehet, hiszen magába szívja a fölösleges nedvességet, és a kellemetlen szagokat.

9. Egy kis tálkába tegyünk sót, vagy cukrot a hűtőbe, és így könnyen megszabadulunk a kellemetlen szagoktól.

10. Egy csésze vízzel keverjük el egy fél citrom levét, majd ezzel töröljük át a hűtő belsejét.

loading...