Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 takarítási trükk, ami feleslegessé teszi a drága tisztítószereket! Ezt minden háziasszonynak...

10 takarítási trükk, ami feleslegessé teszi a drága tisztítószereket! Ezt minden háziasszonynak tudnia kell!

Hirdetés

A mai világban egyfolytában időhiányban szenvedünk! Rohanunk, kapkodunk, pörgünk, és semmire sem jut időnk. Ha szeretnénk, hogy csillogó, és tiszta legyen az otthonunk, de nincs túl sok időnk órákat takarítani, alkalmazzuk az alábbi trükköket.

1.Ha széttörött egy üveg edény, vagy pohár, és szanaszét repültek a darabkái, nem kel aggódnunk. Fogjunk egy szelet kenyeret, és ezzel töröljük fel a földet. A puha kenyérbe egészen biztosan az összes üvegdarab maradéktalanul bele fog ragadni.

Hirdetés

2.A turmixgépet könnyen ki tudjuk tisztítani, ha egy csepp mosogatószert teszünk bele, feltöltjük vízzel, majd 1-2 percre bekapcsoljuk.

3. Az odaégett grillrácsokat használat előtt egy fél hagymával töröljük át. A rácsok legyenek már kissé melegek a művelet közben.

4. A kutya vagy macskaszőröket könnyen ki tudjuk szedni a szőnyegből egy gumis ablaktisztító segítségével. Húzzuk végig a nyeles ablaktisztítót a szőnyegen, kárpiton, jól nyomjuk oda, hogy mind feljöjjenek a szőrök.

5. Tegyünk a hideg sütőbe egy kis tálkát, töltsük félig ammóniával, majd hagyjuk állni reggelig. Másnap nem kell mást tennünk, mint áttörölnünk a sütőt. Így szabadulhatunk meg a szennyeződésektől, és a kellemetlen szagoktól.

6. Vágjunk ketté egy citromot, mártsuk bele durva sóba, majd dörzsöljük át vele a mosogatókagylót. Az inox kagylókkal csodákat művel a citrom, és a só.

7. Ha a pohár vízkarikát hagyott a bútoron, itassuk fel egy száraz törlővel, majd, ha még mindig látszik, egyszerűen szárítsuk meg hajszárítóval.

8.Töltsünk egy kevés vodkát egy szórófejes flakonba, spricceljük be vele a matracunkat, majd hagyjuk magától megszáradni a levegőn. Ezután szórjuk be egy pár csepp teafaillóolajjal. Ez a módszer nagyon hatékony, megszabadít az összes élősködőtől.

9. A mosogatószivacsot használat után tegyük 2 percre a mikrohullámú sütőbe. A forró levegő hatására kiszárad, és elpusztulnak a benne levő baktériumok is.

10. A vászoncipők hamarabb, és egyenletesebben száradnak, ha még vizesen kitömjük őket újságpapírral. De akár egy tasak nyers rizst is tehetünk a cipő, ez is hamar felszívja a nedvességet.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés