Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 módszer a burgonya felhasználására, amit nagyon sokan nem ismernek!

10 módszer a burgonya felhasználására, amit nagyon sokan nem ismernek!

Hirdetés

A burgonyát rengeteg módon fel lehet használni a konyhában is, de azt tudtad, hogy a konyhán kívül is többféleképpen hasznát veheted?

Íme, 10 élethelyzet, amelyben a burgonya a legnagyobb segítséged lehet.

Hirdetés

#1 Szabadulj meg a rozsdától

Vágd ketté a burgonyát és a nyers felületét nyomd bele egy adag sóba vagy szódabikarbónába. Dörzsöld vele át a rozsdás felületet és kész is vagy. Ha idő közben azt érzed, hogy veszít a hatékonyságából, csak vágj le belőle egy szeletet és folytasd. Öblítsd le utána tiszta vízzel az eszközt.


#2 Napégés ellen

Vágd fel a nyers burgonyát vékony szeletekre vagy reszeld le. A szeleteket vagy a reszeléket vidd fel az égett területre és hagyd rajta hatni legalább 10-15 percig. Ezután mosd le langyos vízzel.

#3 Mondj búcsút a foltoknak

Fogj pár nyers burgonyát és reszeld őket egy tálba, Önts rá fél liter vizet és hagyd ázni 10-15 percig. Ezután szűrd le és adj hozzá még ugyanennyi vizet. Egy szivacsot áztass ebbe a folyadékba, majd dörzsöld át a foltot és tisztítsd ki utána hideg vízzel. Ha bogyós gyümölccsel vagy céklával dolgoztál, akkor is használhatsz burgonyás bedörzsölést a kezeden.

#4 Fényes bőrcipő

Vágj félbe egy nyers burgonyát. Dörzsöld át vele a cipőd egész felületét, hagyd 5 percig, majd töröld fényesre egy száraz ronggyal.


#5 Mentsd meg a befeketedett ezüstöt

Vágj ketté 2 burgonyát, tedd oda vízben főni. Csak a vízre lesz szükséged. Tedd bele a burgonya főzőlevébe az ezüstöt és hagyd ott egy órát. Ezután vedd ki és egy kefével dörzsöld át, majd öblítsd le és hagyd megszáradni.

#6 Világosabb hónaljak

Szeleteld fel a megtisztított burgonyát és a szeletekkel dörzsöld át a hónaljadat. Hagyd rajta hatni a levét legalább 3 percig, majd öblítsd le vízzel. Ezt naponta kétszer, legalább 4 hétig meg kell ismételni, hogy látványos eredményed legyen.

#7 Fejfájás ellen

Szeleteld fel a nyers burgonyát és helyezd el egy kötés segítségével a halántékodon és a homlokodon. Feküdj le és pihenj, várj, amíg elmúlik.

#8 Burgonyalé az egészségért

A burgonya leve tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Jelentős C-vitamin tartalommal rendelkezik, antioxidáns hatású és erősíti az immunrendszert.

Kockázd fel a nyers burgonyát, majd turmixold le. Egy gézdarab segítségével szűrd le a levét. Ha nagyon nem ízlik, kombinálhatod egyéb zöldségekkel is.

#9 Fénylő bőr

Sötét karikák ellen: 2 szelet nyers burgonyát helyezz a szemeidre és hagyd ott 10-15 percig, majd mosd le az arcod.Pattanások ellen: Estére, lefekvés előtt dörzsöld át a bőrödet nyers burgonyaszelettel. Másnap reggel mosd le langyos vízzel. A kezelés eredménye nem azonnali, ezért fontos naponta megismételni.

#10 Ablaktisztító

Dörzsöld át az ablaküvegeket nyers burgonyával, majd töröld szárazra. Egyszerű, mint az 1×1.

tudasfaja.com

Hirdetés