Kezdőlap AKTUÁLIS 10 megyére frissítették az előrejelzést – Ha itt élsz zárj be mindent,...

10 megyére frissítették az előrejelzést – Ha itt élsz zárj be mindent, hatalmas vihar érkezik!

Hirdetés

A HungaroMet figyelmeztetése szerint kedden 10 vármegyében elsőfokú zivatarveszély lép érvénybe, míg szerdán és csütörtökön az egész országot érinti a figyelmeztetés.

 

Hirdetés

Kedden három megyében felhőszakadásra is számítani lehet, a záporokból és zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Időjárás előrejelzés

Hétfő este: Az ország északkeleti kétharmadán derült idő várható, míg délnyugaton közepesen vagy erősen felhős időszakok is lehetnek. Délnyugaton hajnaltól már záporok, esetleg zivatarok is előfordulhatnak.

Az északi, északkeleti szél veszít erejéből, de az Alföldön még lehetnek élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, ennél hidegebb az Északi-középhegység szélvédett helyein lehet.

Kedd: Hajnalban és délelőtt a déli, délnyugati országrészben már kialakulhatnak zivatarok, melyeket intenzív csapadék és szélerősödés kísérhet.Késő délután és este dél felől labilizálódik a légkör, és újabb hullámban várható zivatarok kialakulása, főként délen és délkeleten, ahol lokálisan felhőszakadás (30 mm felett), viharos széllökések (60-80 km/h) és kisebb méretű jég (2-3 cm) is előfordulhat. Éjszaka a zivatartevékenység várhatóan nem szűnik meg, és egyre északabbra tolódik.

Keddre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyékre a zivatarveszély miatt. Bács-Kiskunban, Békésben és Csongrád-Csanádban felhőszakadás veszélye is fennáll.

Szerda és csütörtök: Az egész országban elsőfokú zivatarveszély érvényes. Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre lehet számítani. Többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás és jégeső.

A keleti szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében viharossá fokozódhat. A hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul hajnalban, míg délután 24 és 33 fok között, délkeleten lesz a legmelegebb.Csütörtökön hasonló időjárási körülmények várhatóak. Többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás és jégeső is lehet. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarban erősödhet vagy viharossá fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban 14-20 fok, délután 24-31 fok között alakul.

Péntek: A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar. A zivatarok környékén átmenetileg megerősödhet a szél. Hajnalban 14-20 fok, délután 26-32 fok várható.

Szombat: Napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként záporeső, zivatar alakulhat ki. A délnyugati, majd délkeleti szelet élénk lökések kísérhetik, zivatar környékén erősödhet a légmozgás. A minimum 16-21 fok, a maximum 28-34 fok között várható.Vasárnap: A gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre van kilátás. Elszórtan záporeső, zivatar előfordulhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, majd északnyugati szél. Hajnalban 17-23 fok, délután 30-36 fok várható.

Hirdetés