Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 hasznos trükk, hogy mi mindenre használható még a hajszárító

10 hasznos trükk, hogy mi mindenre használható még a hajszárító

Hirdetés

A hajszárító az egyik leghasznosabb találmány, hiszen segítségével gyönyörű frizurákat formázhatunk magunknak, sőt, a téli időben még a megfázást is elkerülhetjük.

Azonban a hajszárításon, és a formázáson túl számos dologra használhatjuk ezt a praktikus találmányt. Íme, néhány nagyon okos trükk, melyeket érdemes kipróbálni!

Hirdetés

1.Ha műanyag fóliát tekerünk az élelmiszeres dobozokra, a hajszárító segítségével könnyen stabilizálhatjuk a fóliát a dobozra. Mikor felraktuk a fóliát, fújjunk rá egy kevés meleg levegőt, és így biztosan nem lesz ételszagú a hűtőnk.

2.Tegyünk egy fél literes műanyag palackot a hajszárító végére, és így könnyen felfújhatjuk a kerti medencénket.

3.Ha egy fényes, mázas tortát szeretnénk létrehozni, fújjuk be meleg levegővel, így a mázban levő cukor könnyen csillogó réteggé alakul.

4.A sebtapaszt fájdalom nélkül eltávolíthatjuk az ujjunkról, ha meleg levegőt fújunk rá. Hatására a ragasztó kissé megolvad, és könnyebben le fog jönni a tapasz.

5.Húzzunk egy jó vastag zoknit a lábunkra, lépjünk bele a cipőbe, majd fújjunk a lábunkra meleg levegőt. Így könnyen kitágíthatjuk a túl szoros cipőket.

6.Könnyen eltávolíthatjuk a hajszárítóval a falról a gyerekek zsírkréta rajzát. Fújjunk meleg levegőt a rajzra, ez felolvasztja a viaszt, és egyszerűen töröljük le.

7.A bútorokra lecseppent viaszt, gyertyamaradékot is ugyanezzel a módszerrel tüntethetjük el. Melegítsük fel, és töröljük le egy papírtörlővel.

8.Ha egy olyan csavarral akad dolgunk, ami túl szorosan áll, lazítsuk fel a hajszárítóból kifújt meleg levegő segítségével.

9.Ha nincs éppen kéznél vasalónk, spricceljük be egy kevés vízzel a gyűrött ruhákat, és fújjuk be meleg levegővel. Így vasalhatunk gyorsan, és egyszerűen.

10. Ha nehezen tudjuk leszedni az árcímkét valamiről, melegítsük fel egy kicsit hajszárítóval, és így felolvad a ragasztás, s könnyebb lesz eltávolítani a címkét.

Hirdetés