Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 folteltávolító módszer, amit minden háziasszonynak ismernie kell!

10 folteltávolító módszer, amit minden háziasszonynak ismernie kell!

Nem szükséges rögtön kidobnunk azokat a ruhadarabokat, amelyek foltosak lettek. Ne mondjunk le kedvenc ruhánkról, és az abroszt sem kell a szemétbe vágni.

Ha pénzt és időt akarunk spórolni, tisztítsuk ki mi magunk otthon a ruháinkat, textiljeinket. Mutatunk néhány nagyon hatékony folttisztítási módszert.

  1. Olaj alapú foltokat, festéknyomokat- a legjobban aceton, benzol és terpentin megfelelő arányú hígítása segítségével távolíthatjuk el.

  2. Tinta-a tinta folt könnyen eltávolítható friss tej segítségével.

  3. Penész- a penész foltot egy tiszta, savanyú tejbe áztatott ruha segítségével eltávolíthatjuk. Ezzel dörzsöljük át a penészes felületet.

  4. Rozsda-nátrium-hidrogén szulfátot is vizet keverjünk össze 1:10 arányban. A színes anyagoknál ne alkalmazzuk ezt a módszert, mivel könnyen elveszítik a színüket.

  5. Fű-a fű vagy virág okozta pecsétet legkönnyebben egy sós oldatba mártott ronggyal távolíthatjuk el. Egy evőkanál sót oldjunk fel egy pohár meleg vízben, és ezt használjuk a folt eltávolítására.

  6. Színes ruhák ápolása-ahhoz, hogy ne veszítsék színüket a mosás során keverjünk el egyenlő arányban glicerint, és reszelt szappant. Adjunk hozzá egy kevés vizet, és hagyjuk a ruhán állni 24 órán keresztül, aztán mossuk ki.

  7. Motorolaj-mosogatószerrel könnyen kitisztíthatjuk. Hagyjuk állni a folton egy fél órán keresztül, majd mossuk ki a megszokott módon.

  8. Kávé, kakaó-tegyünk a foltra ammónia és víz keverékéből készült tisztítót, vagy tojásfehérje és glicerint keverjünk el.

  9. Csokoládé folt-ammóniás vízzel mossuk át, vagy egy nagyon sós oldattal.

  10. Gyümölcs-keverjünk el egyenlő arányban glicerint és vodkát, és ezzel töröljük át a foltot, vagy tegyük az anyagot forró vízbe, ezután töröljük át egy ecetes ronggyal.

Szerző: tudasfaja.com

loading...