Kezdőlap EZOTÉRIA 10 dolog, amiért soha nem kellene mentegetőznöd!

10 dolog, amiért soha nem kellene mentegetőznöd!

Looking down on thorny bush with a dark pool of water behind near Warrick, Montana.

Mi emberek számlatan dolog miatt képesek vagyunk rosszul érezni magunkat, pedig egyáltalán nem kellene. Mások kritikái olyan mélyen meg tudnak érinteni minket, hogy arra szavak nincsenek.

Nem számít, hogy hogyan élünk, mennyi dolgot értünk el eddig, mindig lesznek olyan tényezők, amik miatt kárhoztatjuk majd magunkat. Amit nagyon fontos megjegyezni, hogy minden egyes érzésünk, reakciónk, személyes választásunk kérdése. Hagyhatjuk, hogy egyesek megjegyzései és bizonyos szituációk ártsanak nekünk, de azt is eldönthetjük, hogy lerázzuk magunkról.

Íme, 10 dolog, ami miatt soha, de soha nem kellene szabadkoznod.

1# Amiért magadat helyezed előre

Senkinek nincs joga megmondani, hogy hogyan éld az életedet, ahogyan senki nem döntheti el helyetted, hogy mit helyezel a fontossági sorrendedben első helyre. Az önmagaddal való törődés nagyon fontos dolog és emiatt senkinek nem tartozol magyarázattal.

2# Amiért a saját utadat járod és a saját álmaidat követed

Ha az ambícióid és az álmaidért való kemény munka tesz boldoggá, akkor azzal kell foglalkoznod. Ne hagyd, hogy bárki kétségeket ébresszen benned azzal kapcsolatban, hogy mennyi időt és energiát ölsz bele bizonyos tevékenységekbe.

3# Azért, hogy kivel randizol és kivel bújsz ágyba

Ez aztán tényleg senkire nem tartozik, csakis rád. Az, hogy kivel osztod meg az ágyadat, a te személyes választásod, ugyanígy a másik fél felel az ő oldaláért. Rajtatok kívül pedig senkinek egy szava nem lehet ezzel kapcsolatban.

4# Azért, mert időt szakítasz magadra

Ha te nem törődsz magaddal, mégis ki fog? A testednek és a lelkednek is kijár időnként a gondoskodás és szükséges is annak érdekében, hogy boldog, kiegyensúlyozott életet élhess. Bárki, aki emiatt önzőnek titulál, keressen magának olyan barátot, párt, akárkit, aki csak vele törődik. Sok szerencsét is kívánhatsz hozzá neki.

5# Azért, mert kifejezed az érzéseidet

Senkinek ne hagyd, hogy megszégyenítsen vagy kritizáljon azért, mert hagyod felszínre törni az érzéseidet. Ez egy hatalmas dolog és csak az igazán magabiztos emberek merik megtenni ezt. Az érzéseink is mi vagyunk. Soha nem kell zavarban lenned miattuk.

6# Azért, amit dolgozol, ahogyan pénzt keresel

Addig nem számít, hogy mit dolgozol, amíg az örömmel és elégedettséggel tölt el. Lehetsz takarító és bankigazgató is, ha téged boldoggá tesz az adott munkakör, akkor vállald fel büszkén, amit csinálsz. Minden egyes szakmának megvan a maga haszna.

7# Az életmódodért

Az étkezési szokásaid, a ruházkodásod, a személyes preferenciáid csakis rád tartoznak. Megvan a jogod hozzá, hogy azt élvezd az életben, amit csak szeretnél, mindaddig, amíg azzal nem ártasz másoknak.

8# Múltbéli vétkeidért, tapasztalataidért

Ami megtörtént, megtörtént. Az idő kerekét nem lehet visszatekerni és a múlt eseményeit nem lehet semmissé tenni. Mind tettünk olyan dolgokat a múltban, amelyekre nem vagyunk büszkék, de ha minden jól ment, tanultunk belőlük és fejlődtünk általuk.

Mindazonáltal, ha valaki már megbocsátott egy vétkedért, de továbbra is folyamatosan felhozza ellened, azt nem vagy köteles örökké hallgatni.

9# A véleményedért, akármennyire kirívó is

Ha valamiben őszintén hiszel és azt bátran fel is vállalod, soha nem kell szabadkoznod miatta. Te egy különálló személyiség vagy, egyedi gondolatokkal és véleménnyel. Akinek ez nem tetszik, az vitatkozhat vele, de nem kényszeríthet arra, hogy megmásítsd azt.

10# Azért, mert többre vágysz az életben

Ha sosem vagy elégedett azzal, amid van, az azt jelenti, hogy megállás nélkül fejlődni akarsz. Mindig lebeg előtted legalább egy új cél, ami hajt előre. Ebben semmi rossz nincs.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...