Kezdőlap AKTUÁLIS Zacher Gábor megkongatta a vészharangot – Berobbant az új járvány Magyarországon

Zacher Gábor megkongatta a vészharangot – Berobbant az új járvány Magyarországon

Hirdetés

Zacher Gábor rögtön járványként említette az Elf Bar terjedését Magyarországon. Átvitt értelemben gondolta, de nem riogatásként hozta fel, mert tényleg olyan durván terjed, mint valami járvány.

 

Hirdetés

 

Az Elf Bar régóta elérhető, lehetett is látni kiülős szórakozóhelyeken, hogy néhány dohányos kipróbálta, de most vágott bele igazán a hódító útjába.

Az a baj, hogy rossz helyen, mivel a tinik és az általános iskolások kaptak rá a legjobban az eldobható elektromos cigarettára.

Az ízesítések olyanok, ami miatt egy klasszikus dohányos valószínűleg nem fogja letenni a szavazatát egy Elf Bar mellett, de a fiatalok körében népszerű a gyümölcs, limonádé, vagy éppen energiaital ízesítés.

Az úgynevezett manórúdból nem is füst jön, hanem édes gőz, aminek kevés köze van a cigaretta szaghoz.Az Elf Bar az interneten könnyen beszerezhető a 18 év alatti korosztály számára is. A toxikológus szerint a magyar állam hamar fog ezen változtatni, mivel jelenleg hazánkban ez a fajta elektromos cigaretta nincsen szabályozva.

Még hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy pontos képet kapjunk az Elf Bar hatásairól. Egyelőre nincsenek adatok, hogy pontosan mit is tüdőz le a használója, így egészségkárosító hatásairól sem tudunk semmit.

„Régen azt mondtuk a dohányos fiataloknak, hogy ha dohányzol, büdös leszel. Ezt a mondatot sutba dobhatjuk”
– mondta Zacher az RTL-nek, és rögtön kiemelte, hogy az Elf Bar legtöbb fajtája tartalmaz nikotint, ezért ugyanúgy függőséget tud okozni, mint bármelyik másik dohánytermék.


Hirdetés